Alcarràs Florit amplia calendari per atendre l'allau de reserves després del triomf del film

L’activitat turística passarà a celebrar-se durant dos caps de setmana consecutius, el del 5 i el 6 de març i el dels dies 12 i 13 d’aquest mateix mes

Pla tancat d'una nena fent una fotografia a un arbre fruiter florit a Alcarràs, el 6 de març de 2021. (Horitzontal) 

Data de publicació: dissabte 06 de març del 2021, 15:47

Autor: Anna Berga
photo_camera Una nena fent una fotografia a un arbre fruiter florit a Alcarràs, el març de 2021 - Foto: Anna Berga

L’Ajuntament d’Alcarràs, en col·laboració amb el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, ha decidit reformular enguany el programa de l’Alcarràs Florit per celebrar-lo durant dos caps de setmana consecutius (el del 5 i 6 de març i el del 12 i 13 d’aquest mateix mes), en lloc de fer-ho en una única jornada, com en anteriors campanyes fructícoles. El canvi respon a la voluntat de donar resposta a l’increment de reserves i consultes que ha generat l’èxit de la pel·lícula de Carla Simón Alcarràs a la Berlinale d’aquest 2022, on ha aconseguit l’Os d’Or.

La decisió, explica l’alcalde, Jordi Janés, s’ha pres aquesta setmana després d’haver-se rebut “una allau” de consultes i de demandes de reserva des que la pel·lícula ‘Alcarràs’, la Carla Simón i el seu equip de tècnics i actrius i actors van aconseguir a Berlin l’Os d’Or

“Ha estat quasi, una decisió obligada. Feia temps, però, que érem conscients que calia un canvi i, ara, gràcies a aquest èxit de la Carla Simón i la pagesia, l’hem concretat i, enguany, l’Alcarràs Florit es perllongarà durant dos caps de setmana consecutius: el del 5 i el 6 de març i el de 12 i 13 d’aquest mateix mes”, apunta l’alcalde Jordi Janés. D’aquesta manera, els que vulguin gaudir d’aquest regal de la natura, amb l’espectacle únic dels camps alcarrassins en plena floració, disposaran aquest 2022 de quatre dies d’activitats durant els que s’oferiran rutes que arrenquen a les 9.30 hores, amb sortida a la plaça del Mercat, segueixen amb un esmorzar típic alcarrassí a les 10.00 hores al Pla de l’Alzina i les explicacions relatives al procés de floració que donaran tècnics del Departament Agronòmic del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Pla general d'una família fent-se una fotografia en un camp de fruiters a Alcarràs, el 6 de març de 2021. (Horitzontal) 

Data de publicació: dissabte 06 de març del 2021, 15:47

Autor: Anna Berga
Una família fent-se una fotografia en un camp de fruiters a Alcarràs, el març de 2021 - Foto: Anna Berga

Trenet turístic i visites al CIMRA

Cada jornada es completarà amb una passejada entre arbres fruiters amb trenet turístic a partir de les 11.00 hores i una visita a l’agrobotiga de Fruits de Ponent, on s’oferirà a les persones que hi participin de cada jornada un tast de productes locals. Qui es vulgui quedar a dinar, rebrà un llistat dels restaurants de la vila i, a la tarda, hi haurà la possibilitat de visitar de manera gratuïta (16.00 hores) el Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIMRA) per conèixer com eren la vida i la feina al camp abans de la seva mecanització i veure en directe quina mena d’eines s’utilitzaven. Gaudir de cadascuna de les quatre jornades de l’Alcarràs Florit d’enguany té un cost de 10 euros i les places són limitades. Les reserves es poden formalitzar a www.alcarras.cat/entrades fins dos dies abans de cada ruta.

Concurs d’Instagram

Igualment, i com cada any, es torna a convocar un concurs de fotografies amb la floració com a protagonista i Instagram com a eina de difusió. Per participar, només cal fer una fotografia de camps alcarrassins florits exclussivament amb el mòbil, penjar-la en aquesta xarxa social i identificar-la amb el hashtag #AlcarràsFlorit22. Enguany, s’estableixen dos premis: un primer dotat amb 150 euros i un segon, amb 80 euros. Les fotografies es poden penjar fins aquest 15 de març a les 9.00 hores i cada persona que vulgui participar pot penjar un màxim de cinc instantànies.

Rebaixes al carrer i amb catifa vermella

A més a més, aquest cap de setmana del 25 i el 26 de febrer, l’Acsa organitza un mercadet de rebaixes al carrer amb el qual oferiran els seus últims estocs de tardor i hivern a preus “immillorables” alhora que presentaran les novetats de la temporada de primavera i estiu dins dels establiments participants, que lluiran davant de les seves portes una catifa roja com a identificatiu. Des del consistori, l’alcalde Jordi Janés anima a les alcarrassines i alcarrassins a gaudir del comerç local aquest cap de setmana i, especialment, perquè Alcarràs “és un poble de cine”.

alcarras florit

Comentaris