19.10.2021 |

Alcarràs inaugura l'equipament de Serveis Socials Ca l'Hereu

Es tracta de la recuperació d'una part de la història del municipi, que es posa al servei de les persones

L'equipament de Serveis Socials Ca l'Hereu a Alcarràs.
L'equipament de Serveis Socials Ca l'Hereu a Alcarràs.
Alcarràs inaugura l'equipament de Serveis Socials Ca l'Hereu

Alcarràs dona una nova vida a Ca l'Hereu, que desenvoluparà les tasques de Serveis Socials del municipi del Segrià.

Aquest és un edifici singular, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local, pel seu valor històric, artístic, urbanístic i d'identitat, i suposa una recuperació de la memòria històrica d'Alcarràs

Més enllà del valor que també li aporta l'històric trull que acull, l'edifici presenta una estètica marcada per un estil popular dels segles XVIII i XIX, construït en diferents fases entre els anys 1700 i 1900.

Està ubicat en la zona cèntrica d'Alcarràs i ha representat un element significatiu de la societat alcarrassina dels darrers segles.

La seva ubicació cèntrica ajuda al foment de l'accessibilitat i facilita la millora de l'atenció social bàsica, que serà més acollidora i funcional.

Amb la rehabilitació de l'edifici, s'ha habilitat diferents espais com sales de reunions, magatzems, dependències d'atenció al públic i un pati multi usos

L'objecte principal de l'equipament és promoure els mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir amb persones, famílies i grups socials, especialment si es troben en situacions de risc o d'exclusió social o d'exclusió.

Els Serveis Socials estan dotats d'equips multidisciplinaris orientats a l'atenció individual, familiar i col·lectiva.

Ofereixen atenció, orientació i assessorament sobre tots els serveis i prestacions als quals es pot accedir i promouen mesures d'inserció social i laboral i de prevenció, entre altres. També s'hi inclou la cobertura de necessitats bàsiques com l'alimentació o la higiene.

Alcarràs inaugura l'equipament de Serveis Socials Ca l'Hereu
comentaris