27.10.2021 |
Territoris.cat

Alcarràs lloga vuit mòduls per possible aïllament de temporers durant la campanya de la fruita

L'alcalde d'Alcarràs diu que el Segrià treballa per evitar que es pugui repetir la situació de l'estiu passat
Pla general de l'alberg municipal que ha habilitat l'Ajuntament d'Alcarràs per acollir treballadors de la campanya de la fruita amb símptomes de covid-19, el 9 de juliol de 2020. (Horitzontal)
L'alberg municipal que ha habilitat l'Ajuntament d'Alcarràs per acollir treballadors de la campanya de la fruita amb símptomes de covid-19 (Salvador Miret)
Alcarràs lloga vuit mòduls per possible aïllament de temporers durant la campanya de la fruita

Alcarràs destinarà les 96 places de l'alberg municipal a atendre necessitats d'allotjament de temporers durant la campanya de la fruita d'enguany. L'Ajuntament llogarà durant cinc mesos vuit mòduls prefabricats que permetran crear dins del mateix recinte 32 noves places d'allotjament separades que serviran per prevenir contagis i aïllar persones sense xarxa familiar i amb símptomes compatibles amb la covid-19. Així ho ha explicat l'alcalde Jordi Janés durant la Junta local de seguretat d'Alcarràs d'aquest dimarts.

L'alcalde ha ressaltat que "en aquesta campanya, hi ha molt en joc". "Ningú vol nous confinaments al Segrià i tothom treballa de valent per garantir-ho", ha assenyalat

Des de l'Ajuntament han constatat que l'arribada de temporers ja comença. En aquest sentit, han explicat que disposaran de les 96 places de l'alberg i que, per tant, estaran a disposició del sector. Això serà possible perquè l'espai comptarà també amb 32 places separades per a l'aïllament de persones sense xarxa familiar que hagin de guardar quarantena gràcies al lloguer per 10.000 euros i durant cinc mesos de vuit mòduls prefabricats. "Hem de ser curosos i extremar totes les precaucions per evitar situacions com les de l'any 2020", ha dit Janés. 

Imatge de l'interior d'un dels mòduls de l'alberg municipal d'Alcarràs, el 5 de maig del 2020. (Horitzontal)

L'alberg municipal que ha habilitat l'Ajuntament d'Alcarràs per acollir treballadors de la campanya de la fruita amb símptomes de covid-19 (Salvador Miret)


Cauen els delictes i detencions i augmenten les infraccions administratives

Durant la Junta local de Seguretat també s'han donat a conèixer les dades relatives al 2020 pel que fa a la seguretat al municipi, recopilades per la policia local. Els delictes s'han reduït durant un 20,8% el 2020 en relació amb el 2019, passant dels 419 als 332. Els delictes contra el patrimoni baixen un 22,%; els delictes contra les persones, un 18,3%; els delictes contra la seguretat vial, un 9,4%, mentre que els robatoris amb força cauen un 36,8%. Les detencions registrades han disminuït un 30,4%, les denúncies per tinença i consum d'estupefaents creixen de les 28 del 2019 fins a les 49 del 2020 i els accidents de trànsit també s'han reduït, en passar dels 75 del 2019 als 52 de l'any 2020.

D'altra banda, les infraccions administratives, s'han increment un 344%. L'alcalde Jordi Janés ho ha atribuït, sobretot, a la pandèmia ja que 378 de les 556 denuncies administratives del 2020 estan relacionades amb infraccions vinculades les restriccions per la covid-19. Les denúncies per consum de begudes alcohòliques al carrer han passat de les 2 del 2019 a les 17 del 2020. En canvi, han baixat les denúncies relacionades amb el sistema de recollida porta a porta, que han passat de 91 a 57.

Alcarràs lloga vuit mòduls per possible aïllament de temporers durant la campanya de la fruita
comentaris