Alcarràs reclama solucions a Educació davant la sobreocupació de les seves aules escolars

Janés denuncia que el Departament no ha complert amb el compromís d'acabar les ampliacions de l'Escola Comtes de Torregrossa i l'INS d'Alcarràs i tampoc no ha projectat el nou institut-escola

Col·legi Comtes de Torregrossa d'Alcarràs.
photo_camera Col·legi Comtes de Torregrossa d'Alcarràs. Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs.

El consistori d'Alcarràs ha demanat una reunió urgent amb el conseller d'Educació per solucionar la sobreocupació de les aules que pateixen els col·legis i l'institut d'Alcarràs.

Janés reclama la finalització de les ampliacions iniciades a l'Escola Comtes de Torregrossa i a l'INS Alcarràs, així com la projecció urgent de l'institut-escola promesa per la conselleria

A les portes del curs escolar, els centres educatius d'Alcarràs es troben sobre ocupats en un 20% de mitjana. Tot i això, es preveu l'inici del curs en aquests centres el dimecres 7 de setembre per a 555 alumnes a l'INS Alcarràs, 550 a l'Escola Parc del Saladar i 491 a l'Escola Comtes de Torregrossa. 

L'alcalde del municipi lamenta la situació que viuen alumnat i professorat als centres educatius de la capital del Baix Segrià, en què hi ha algunes classes que s'han de dur a terme als passadissos, com a l'Escola Comtes de Torregrossa, o s'ha hagut de prescindir d'algunes aules específiques, com la de música o la d'informàtica, per fer-hi classes, com al Parc del Saladar, davant la manca de capacitat de les aules actuals.

Una situació que es veu agreujada a l'hora de dinar, en què els menjadors dels centres educatius no tenen la capacitat per acollir-hi a la vegada tot l'alumnat inscrit

Segons Janés, "no es tracta d'un fet puntual d'aquest curs, sinó que ja fa sis anys que ho patim" i alerta que "Alcarràs creix cada dia" i que cal trobar soluciona immediatament. 

Janés denuncia que Educació no ha complert amb el seu compromís d'acabar l'INS Alcarràs, el qual després de 25 anys d'història encara resta pendent d'una tercera fase d'obres. El mateix passa a l'Escola Comtes de Torregrossa, que el Departament es va comprometre a ampliar i només s'hi ha instal·lat un mòdul prefabricat amb capacitat per a quatre aules.

Comentaris