01.12.2022 |

Alcoletge acull l'arrencada de l'any musical de l’Orquestra Julià Carbonell

La iniciativa de l'Institut d'Estudis Ilerdencs presenta la temporada musical de forma itinerant per terres lleidatanes, l'any passat es va dur a terme a Tremp
Concert de Cap d'Any de l'OJC a Alcoletge ©IEI
Concert de Cap d'Any de l'OJC a Alcoletge ©IEI
Alcoletge acull l'arrencada de l'any musical de l’Orquestra Julià Carbonell

El pavelló municipal Ramon Pascual d’Alcoletge va acollir aquest dissabte el Concert de Cap d’Any de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC). Preludi 22 va ser la proposta per començar un cicle de 365 dies i pren el relleu de Preludi 21, el concert que va inaugurar l’any passat aquesta iniciativa de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida i que va tenir com a escenari la ciutat de Tremp. L’acte va estar presidit per la consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera.

La música de ball va ser l’eix del repertori de l’OJC, una repassada a peces que al llarg de la història s’han ballat a les places i als salons d’arreu, composicions força conegudes i de tots els estils. Un concert que va voler ser un preàmbul musical i una invitació a l’optimisme de cara a l’any que ara comença i en el qual hi ha dipositades moltes esperances.

Concert de Cap d'Any de l'OJC a Alcoletge ©IEIEl president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn va explicar que Preludi 22 és la proposta de l’Orquestra Julià Carbonell per començar un cicle de 365 dies “amb els millors dels ànims i les predisposicions”, tot plegat s'emmarca dins l’ADN de la Diputació de Lleida i de l’IEI de tenir present “tot el territori en totes i cadascuna de les propostes i dels ajuts econòmics al foment de la cultura”. 

El president va fer referència a Alcoletge, municipi acollidor del concert, com una població amb menys de 4.000 habitants i molt propera a la capital, exemple de municipi dotat d’equipaments polivalents i d’una força cultural pròpia amb capacitat d’acollir i organitzar activitats socials que transcendeixen el seu marc territorial més proper. 

Alcoletge acull l'arrencada de l'any musical de l’Orquestra Julià Carbonell
comentaris