Alfarràs organitza la 1a Campanya de Neteja de la Fàbrica Casals

Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals d’Alfarràs ©Territoriscat
photo_camera Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals d’Alfarràs

El dissabte 9 de novembre, a partir de les 10 h, es realitzarà la primera neteja per registrar documentació i objectes conservats a l’antic despatx de la Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals d’Alfarràs amb l’ajuda de voluntàries i voluntaris.

Aquesta intervenció es realitzarà sota criteris de documentació arqueològica i arxivística amb la supervisió del col·lectiu Amigues i Amics del Patrimoni Cultural i Natural d’Alfarràs i amb el suport de l’Ajuntament d’Alfarràs.

L’actuació pretén contribuir al coneixement i la cura del llegat patrimonial de la indústria d’Alfarràs per part de les veïnes i els veïns

Es concep com un acte de sensibilització del patrimoni i un acte de reparació a la memòria de les treballadores i treballadors per tal de dignificar la Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals d’Alfarràs. L’abandonament i els espolis des del seu tancament el 2005, han conduït a un estat crític i, per tant, requereix una intervenció patrimonial integral urgent.

Les voluntàries i voluntaris interessats en participar es poden inscriure des del dimarts 29 d’octubre fins al dimecres 6 de novembre a la botiga Serveis Informàtics d’Alfarràs.

El punt de trobada per la intervenció serà el 9 de novembre a l’accés de la Fàbrica Casals.

L’actuació pretén marcar l’inici de la recuperació del recinte, que ha rebut diverses línies d’ajuts europeus per ser rehabilitat amb l’objectiu de divulgar el seu llegat i generar espais per a les veïnes i veïns.

Els documents i objectes recuperats seran objecte d’estudi i material d’exposició per al futur museu que està projectant l’Ajuntament d’Alfarràs.

La Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals d’Alfarràs és un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per la seva rellevància històrica


alfarràs

comentaris