Hi ha tres detinguts a Lleida i Tarragona per obligar-les a prostituir-se en jornades de 24 hores drogades

Alliberen quatre dones que estaven explotades sexualment a Lleida

Imatge capturada del vídeo del registre policial a dos pisos on s'han alliberat quatre dones que eren explotades sexualment a Lleida, l'octubre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Imatge del vídeo del registre policial a dos pisos on s'han alliberat les quatre dones - Cedida per la policia espanyola

La policia espanyola ha alliberat quatre dones a Lleida que estaven sent explotades sexualment. Han detingut tres persones, dos de les quals a Lleida i l'altra a Tarragona, entre les quals hi ha el suposat líder de l'organització, que ha ingressat a presó. Segons la policia, a les víctimes, que majoritàriament eren d'origen sud americà, se les obligava a prostituir-se en jornades continues de 24 hores i a més a més se les forçava a consumir drogues. Així mateix, exercien en pisos que estaven en unes condicions "pèssimes". L'operació policial ha comportat dos registres a domicilis de la capital del Segrià on a més a més, s'hi ha descobert un laboratori de cultiu de marihuana.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia que van presentar dos víctimes a la policia de l'Estat. Després de diverses gestions, els agents van constatar l'existència d'aquest grup criminal que desenvolupava la seva activitat il·legal en diversos pisos de la ciutat de Lleida.
Segons els agents, un membre de l'organització captava les dones als seus països d'origen. S'aprofitava de la seva situació socioeconòmica precària per oferir-los viatjar a Espanya per exercir la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis. Això no obstant, quan les dones arriaven aquí es trobaven amb una realitat molt diferent, segons la policia, que assegura que el líder de la organització es quedava amb la seva documentació personal i els negava la llibertat de circulació.

Les dones no podien sortir del pis on s'allotjaven si no les acompanyava ell

Vivien en habitacions on havien de fer de prostitutes durant jornades contínues de 24 hores, sense poder menjar si el nombre de clients no ho permetia, i controlades en tot moment per càmeres que vigilaven el temps que estaven amb els clients i cada sortida de l'habitació.

Les dones, a més a més de retornar les despeses pel seu viatge a Espanya, estaven obligades a entregar al líder més de la meitat dels ingressos que guanyaven pels serveis sexuals que prestaven. A més a més, se les forçava a consumir droga durant la seva jornada laboral.

L'operació policial ha conclòs amb l'entrada i registre de dos domicilis de Lleida ciutat, on s'han detingut dos persones entre les quals el líder de la banda, que ha ingressat a presó de forma provisional. S'hi suma un tercer detingut a Tarragona. En un dels registres els agents van trobar i desmantellar un laboratori preparat per al cultiu de marihuana.

comentaris