15.04.2021 |
Territoris.cat

Almacelles reclama un confinament "selectiu" que afecti només els nuclis on s'hagin detectat brots

L'alcalde ha traslladat la petició al delegat del Govern i al subdelegat del govern espanyol a Lleida
Pla mitjà de l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, en una imatge d'arxiu. Foto: Oriol Bosch
Almacelles reclama un confinament "selectiu" que afecti només els nuclis on s'hagin detectat brots

L'Ajuntament d'Almacelles (Segrià) reclama que el confinament del Segrià sigui "més selectiu" i "únicament afecti aquells nuclis o zones urbanes on s'hagin detectat brots importants d'infecció per covid-19". Des del consistori demanen que el confinament perimetral decretat pel Govern no afecti a tots els municipis del Segrià, "quan n'hi ha molts que ni tan sols tenen un infectat des de fa setmanes". L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha fet arribar aquesta petició al delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i al subdelegat del govern espanyol, José Crespín.

Ibarz remarca que a Almacelles, amb prop de 7.500 habitants, "tan sols s'han confirmat deu casos a data d'avui", tot i que les dades de Salut eleven a 46 els positius detectats.

Ibarz demana que, tal com el seu dia es va fer a la Conca d'Òdena, no es confini tota la comarca sinó el moviment entre aquelles poblacions on s'hagin detectat brots.

L'alcalde considera que aquest fet "permetria no perjudicar l'economia local" que, en el cas d'Almacelles, "suposaria el tancament de prop de 200 establiments", entre comerços i altres negocis, 14 terrasses de bars i restaurants, la llar d'infants, les piscines municipals, entre altres equipaments.

L'Ajuntament d'Almacelles remarca que aquesta mateixa setmana ha iniciat un seguit de restriccions pel confinament, com ara deixar un altre cop el mercat sense una trentena de parades no alimentàries, reduir l'aforament de les piscines de 500 a 350 persones, o informar a totes les explotacions ramaderes i agràries dels passos a seguir per mantenir la seguretat i a higiene en el treball. A més, el municipi ha reprès les tasques de desinfecció en els espais públics, vials i llocs més concorreguts de la població.

Almacelles reclama un confinament "selectiu" que afecti només els nuclis on s'hagin detectat brots
comentaris