08.12.2022 |

Almatret i Llardecans rehabilitaran i llogaran habitatges en desús per atreure famílies

 Els ajuntaments d’Almatret i Llardecans han aconseguit una subvenció que cobrirà el 90% del cost de la rehabilitació de dos habitatges.
Imatge de Llardecans
Imatge aèria del nucli de Llardecans.
Almatret i Llardecans rehabilitaran i llogaran habitatges en desús per atreure famílies

Els ajuntaments d’Almatret i Llardecans rehabilitaran dos habitatges dels pobles per posar-los a disposició de famílies nouvingudes en règim de lloguer amb un preu bonificat. L’objectiu és atreure persones que puguin instal·lar-se en aquests nuclis de població com a primera residència i contribuir al seu creixement. Per aquest motiu es prioritzaran perfils de famílies amb infants en edat escolar, amb ocupació estable, així com persones amb projectes emprenedors que puguin arrelar al territori. En aquests moments s’està redactant la convocatòria pública que determinarà els criteris per accedir als habitatges un cop finalitzin els treballs de rehabilitació. Els projectes s’emmarquen dins una prova pilot de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per impulsar el parc d’habitatge de lloguer en zones rurals i que preveu subvencions per una vintena de municipis de menys de cinc-cents habitants.

Tant per Almatret com per Llardecans, formar part d’aquesta prova pilot suposa un pas més en l’estratègia de repoblament i de mantenir els municipis vius i actius

Ambdós consistoris del Segrià Sec han obtingut la subvenció que cobreix el 90% del cost total de la rehabilitació. En el cas d’Almatret el pressupost és de 59.025,34 euros i en el de Llardecans de 162.268,79 euros.

Les obres podran començar un cop es licitin les intervencions, tràmit que es preveu completar durant l’estiu. Dins els projectes de rehabilitació integral dels habitatges s’han tingut especialment en compte actuacions d'eficiència energètica i accessibilitat, amb la incorporació de sistemes d'aerotèrmia i plaques solars.

Almatret i Llardecans rehabilitaran i llogaran habitatges en desús per atreure famílies
comentaris