L'Ajuntament implementa nou mesures per millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient

photo_camera Un vehicle elèctric de neteja de l'espai públic d'Almenar

L'Ajuntament d'Almenar s'ha plantejat com a fita consolidar-se en la propera dècada com un dels municipis més sostenibles de la demarcació de Lleida. En col·laboració amb la companyia municipal Electricitat d'Almenar (EDA), el consistori impulsa un paquet de nou mesures destinades a millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en la localitat, amb l'objectiu de reduir més del 40% les emissions de CO2 fins a l'any 2030.

El consistori va adquirir aquest darrer compromís l'any 2016 en adherir-se al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia i ja ha redactat un Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima, que es va començar a aplicar a principis d'aquest 2018.

Les primeres mesures mediambientals inclouen la venda d'electricitat de fonts 100% renovables per part de la companyia comercialitzadora d'electricitat municipal EDA a tots els abonats abans de finalitzar aquest any 2018; l'adquisició d'un vehicle elèctric per a la brigada municipal, i la instal·lació d'un punt de recàrrega elèctric municipal per a vehicles elèctrics gratuït per als abonats de la comercialitzadora EDA.

L'Ajuntament d'Almenar programarà jornades de neteja de l'entorn municipal per mantenir el municipi net de residus (la iniciativa es va estrenar amb una actuació a la llera del riu i durant aquest any es faran més actuacions).

Pel que fa a la sostenibilitat, es preveu implementar la recollida selectiva Porta a Porta, un paquet de mesures d'incentivació fiscal per a obres de millora de la sostenibilitat i la instal·lació de làmpades de LED en tot l'enllumenat de nova construcció i la substitució per LED dels llums ja existents.

L'Ajuntament també adequarà l'abocador municipal per tal de tenir un millor control de runes i altres residus de la construcció i portarà a terme en una zona el control biològic de plagues a les plantes sense l'ús sistemàtic de productes fitosanitaris. Si els resultats són satisfactoris, el pla pilot s'estendrà a la resta d'arbres i jardins municipals.

comentaris