Alpicat explica els beneficis del projecte pioner i esportiu Lü aplicat a l'escola Doctor Serés

El projecte és pioner i inclou l'activitat física en qualsevol àrea curricular escolar
Infants de l'escola Doctor Serés jugant amb el Projecte esportiu Lü ©AjAlpicat
photo_camera Infants de l'escola Doctor Serés jugant amb el Projecte esportiu Lü ©AjAlpicat

L'escola Doctor Serés d'Alpicat ha confiat en el Projecte Lü des dels inicis d'aquest curs escolar -a principis de juliol- per tal d'incorporar l'activitat física en qualsevol àrea curricular escolar. Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya i aposta per la tecnologia digital adaptable a diferents tipus d'activitats i sectors d'edat mitjançant unes càmeres 3D muntades al sostre de l'equipament i diferents projeccions lúdiques que projecta Lü a les parets, a través d'elements interactius que reclamen la participació del receptor per tal de jugar i fer esport.

Lü és un entorn espacial intel·ligent que converteix el gimnàs o qualsevol espai tancat en una zona de joc interactiu, de manera que aquesta zona esdevé una àrea virtual d'aprenentatge on, de forma atractiva i innovadora, les persones es mouen i realitzen activitat física amb la diversió com a punt de partida

Projecte Lü a l'escola Doctor Serés d'Alpicat ©AjAlpicat
Projecte Lü a l'escola Doctor Serés d'Alpicat ©AjAlpicat

L'escola alpicatina va incorporar en les instal·lacions del Pavelló Municipal, un aparell per tal de practicar aquestes pràctiques esportives mitjançant la tecnologia Lü. La directora de l'escola, Olga Niubó, afirma que aquesta eina nova és un mitjà per "assolir un dels tres objectius prioritaris del centre", com és "l'avançament digital". D'altra banda, l'alcalde del municipi, Joan Gilart recorda que ja s'han fet d'altres innovacions digitals a Alpicat, com les impressores 3D que es van adquirir arran de la pandèmia i que després es van atorgar a l'escola i a l'Institut.

El Projecte Lü no només s'ha aplicat a l'escola Doctor Serés des de principi de curs, sinó que el consistori també el vol posar en marxa en altres iniciatives, com ara entre la gent gran

També, Gilart recorda que aquesta metodologia ja s'ha aplicat a Alpicat en les Estades de Lleure de l'estiu passat i que ara, l'objectiu és que "no només en pugui fer ús l'escola, sinó que es pugui extrapolar en diferents àmbits, per diferents clubs i en diferents activitats", perquè això aporta riquesa al municipi. 

Comentaris