Alpicat inicia una campanya de reciclatge amb tallers i activitats

Fotografia de l'acte de presentació de la campanya de reciclatge d'Alpicat
photo_camera Fotografia de l'acte de presentació de la campanya de reciclatge d'Alpicat

L’Ajuntament d’Alpicat ha donat el tret de sortida aquest dimarts 11 de desembre a una campanya de reforç i conscienciació per potenciar el reciclatge entre la població. La campanya s’articularà en tallers i visites.

L’alcalde, Joan Gilart; el regidor de Medi Ambient, Pere Expósito; i Jordi Prats, representant d’Ecoestudi; han assenyalat que l’objectiu de la campanya és reforçar el missatge de la necessitat d’augmentar el percentatge de reciclatge i també de prevenir la generació de residus, tot plegat emmarcat dins el canvi de model de recollida que es va començar a implantar aquest estiu a Alpicat.

Per conscienciar la població, es faran de tallers de malbaratament, de cuina d’aprofitament, tallers a l’escola i a l’institut, visites a l’abocador i a la planta de reciclatge de Montoliu i es facilitarà informació als ciutadans mitjançant el repartiment de tríptics i un imant de nevera.

Com a part de al campanya, es donarà als veïns un kit de reciclatge que inclou un cubell per a la fracció orgànica, un paquet de bosses compostables i tres bosses per la recollida selectiva (envasos, vidre i paper)

Joan Gilart ha destacat que allò que persegueix l’ajuntament és incidir molt en la gent jove, en la gent de l’escola i de l’Institut, perquè aquest model es vagi implantant al territori, i així acabar assolint uns percentatges de reciclatge més importants, sense oblidar que tot aquest tema té un cost i al final aquest cost l’haurem de pagar entre tots. L’alcalde ha precisat que hem passat del 22% en els índexs de reciclatge a més de 40%, i això vol dir que s’està fent bé la feina, però ha insistit en què cal acabar de donar una empenta a un projecte que va començar fa dos anys amb la consulta a la població sobre quin sistema de recollida volien.

Prats, per la seva part, reconeixia que el tema de la fracció orgànica és a la vegada el més complicat i el més important, perquè un terç de pes de la brossa d’una persona que no recicla correspon a fracció orgànica, de manera que cal potenciar-ho, més encara tenint en compte que aquesta fracció es pot utilitzar amb finalitats agrícoles i dins el que en podríem anomenar economia circular, retornant a la terra el que hem extret d’ella.

Gilar ha insistit en què qualsevol tasca de recollida de residus té un cost que paguem entre tots i que, en conseqüència, és molt important millorar els índexs de reciclatge i fer una separació curosa. En aquest sentit, i a més d’agrair la col·laboració i la comprensió de tots els veïns i veïnes en l’adaptació a aquest nou sistema de recollida, s’està en contacte amb el Consell Comarcal del Segrià per tal de resoldre les incidències que puguin sorgir i d’aquesta manera anar millorant el servei.

Comentaris