27.10.2021 |
Territoris.cat

Alpicat inicia una campanya de reciclatge amb tallers i activitats

Fotografia de l'acte de presentació de la campanya de reciclatge d'Alpicat
Fotografia de l'acte de presentació de la campanya de reciclatge d'Alpicat
Alpicat inicia una campanya de reciclatge amb tallers i activitats

L’Ajuntament d’Alpicat ha donat el tret de sortida aquest dimarts 11 de desembre a una campanya de reforç i conscienciació per potenciar el reciclatge entre la població. La campanya s’articularà en tallers i visites.

L’alcalde, Joan Gilart; el regidor de Medi Ambient, Pere Expósito; i Jordi Prats, representant d’Ecoestudi; han assenyalat que l’objectiu de la campanya és reforçar el missatge de la necessitat d’augmentar el percentatge de reciclatge i també de prevenir la generació de residus, tot plegat emmarcat dins el canvi de model de recollida que es va començar a implantar aquest estiu a Alpicat.

Per conscienciar la població, es faran de tallers de malbaratament, de cuina d’aprofitament, tallers a l’escola i a l’institut, visites a l’abocador i a la planta de reciclatge de Montoliu i es facilitarà informació als ciutadans mitjançant el repartiment de tríptics i un imant de nevera.

Com a part de al campanya, es donarà als veïns un kit de reciclatge que inclou un cubell per a la fracció orgànica, un paquet de bosses compostables i tres bosses per la recollida selectiva (envasos, vidre i paper)

Joan Gilart ha destacat que allò que persegueix l’ajuntament és incidir molt en la gent jove, en la gent de l’escola i de l’Institut, perquè aquest model es vagi implantant al territori, i així acabar assolint uns percentatges de reciclatge més importants, sense oblidar que tot aquest tema té un cost i al final aquest cost l’haurem de pagar entre tots. L’alcalde ha precisat que hem passat del 22% en els índexs de reciclatge a més de 40%, i això vol dir que s’està fent bé la feina, però ha insistit en què cal acabar de donar una empenta a un projecte que va començar fa dos anys amb la consulta a la població sobre quin sistema de recollida volien.

Prats, per la seva part, reconeixia que el tema de la fracció orgànica és a la vegada el més complicat i el més important, perquè un terç de pes de la brossa d’una persona que no recicla correspon a fracció orgànica, de manera que cal potenciar-ho, més encara tenint en compte que aquesta fracció es pot utilitzar amb finalitats agrícoles i dins el que en podríem anomenar economia circular, retornant a la terra el que hem extret d’ella.

Gilar ha insistit en què qualsevol tasca de recollida de residus té un cost que paguem entre tots i que, en conseqüència, és molt important millorar els índexs de reciclatge i fer una separació curosa. En aquest sentit, i a més d’agrair la col·laboració i la comprensió de tots els veïns i veïnes en l’adaptació a aquest nou sistema de recollida, s’està en contacte amb el Consell Comarcal del Segrià per tal de resoldre les incidències que puguin sorgir i d’aquesta manera anar millorant el servei.

Alpicat inicia una campanya de reciclatge amb tallers i activitats
comentaris