Alpicat Ràdio rep una Menció de Qualitat a la inclusió en els Premis Ràdio Associació

L'equip d'Alpicat Ràdio recull el Premi Ràdio Associació de Catalunya
photo_camera L'equip d'Alpicat Ràdio recull el Premi Ràdio Associació de Catalunya

Alpicat Ràdio va ser una de les protagonistes de la gala de lliurament de Premis Ràdio Associació que es va celebrar aquest dijous 25 d'abril a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona reafirmant-se com el certamen amb més prestigi de la ràdio en català.

En l'apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, es va atorgar una Menció de Qualitat a l'emissora Alpicat Ràdio. El jurat, format per personalitats catalanes del món de la cultura i la comunicació, han distingit Alpicat Ràdio, que a través dels programes La Nit del Misteri i Llums, Càmera i Acció, aposta per la inclusió amb realitzadors que malgrat que alguna discapacitat física fan els seus programes adreçats a un públic general amb normalitat.

El programa Llums, Càmera i Acció neix el setembre del 2015 per portar l'actualitat del món cinematogràfic als oients aprofitant que les principals sales de cinema de Lleida ciutat estan ubicades a Alpicat i aquests s'han ofert a col·laborar amb l'emissora posant a disposició dels oients del programa diverses entrades per a les seves sessions.

El programa està dirigit, produït i presentat íntegrament per l'alpicatí Albert Vidal Tardà, el qual el 2012 va patir una malaltia que va afectar greument el seu sistema nerviós central provocant la pèrdua de la parla i la capacitat de fonació per una traqueotomia i una paràlisi parcial de les cordes vocals. Des de llavors, ha lluitat per tal de recuperar, entre altres coses, la veu, amb l'ajuda de grans professionals mèdics, rehabilitadors i logopedes.

Llums, càmera i acció ha esdevingut una plataforma magnífica per donar sentit a tots els exercicis logopèdics practicats fins aleshores i que fan èmfasi en els principis bàsics de la comunicació radiofònica: pronúncia, dicció, velocitat, respiració.

El programa La Nit del Misteri s'emet des de manera regular des del 2004 a càrrec de l'alpicatí Josep Sancho Ticó. Es tracta d'un programa dedicat als fenòmens ufològics i paranormals, a les conspiracions, a la història d'antigues civilitzacions, a les llegendes i a les tradicions. S'emet cada divendres a mitjanit durant dues hores fins a les 2 de la matinada dels dissabtes.

Un temps abans de començar l'aventura a Alpicat Ràdio, Josep Sancho es va veure afectat per glaucoma, una malaltia ocular que comporta la ceguesa per una degeneració progressiva del nervi òptic. Constitueix una de les dues primera causes de ceguesa irreversible a tot el món, malgrat que fins a un 90% dels casos es podrien haver previngut. Tot i l'impacte inicial que això comporta, ha continuat desenvolupant la seva vida amb esforç i dedicació cap a una de les seves aficions, com és l'estudi dels fenòmens paranormals.

La convocatòria dels dinovens Premis Ràdio Associació van establir un nou rècord de participació amb 111 candidatures presentades provinents de tots els territoris de parla catalana, 22 de les quals competien en la categoria a la Inclusió.

Comentaris