Alpicat tindrà una gran electrolinera que permetrà la càrrega simultània de 12 vehicles

Un projecte pioner concedit a Iberdrola que s’ubicarà a la zona dels cinemes

Electrolinera d'Alpicat
photo_camera Electrolinera d'Alpicat

Alpicat disposarà, abans de finalitzar l'any, d’una electrolinera a la zona del davant dels cinemes.

Aquesta inversió té un cost de 800.000 euros i l'empresa guanyadora del concurs per a desenvolupar-ne la concessió és Iberdrola

La infraestructura estarà composta per dos carregadors ultra-ràpids, de 350 kW de potència, sis súper-ràpids de 150 kW de potència cadascun, i dos dobles més semi-ràpids (22 kW+22 kW) que permetran la càrrega de fins a 12 vehicles de forma simultània.

Segons l’acord signat entre Iberdrola i el consistori, aquest rebrà un 12% de la facturació anual d’una electrolinera de grans dimensions i característiques, i de les quals n’hi ha molt poques a la demarcació de Lleida.

L'esmentada instal·lació serà l’única que ara per ara preveu instal·lar Iberdrola en el tram de l’A-2 entre La Panadella i Saragossa, on també en té

La mateixa empresa va ser la guanyadora d’un altre concurs al municipi del Segrià, en aquest cas per a la instal·lació de tres punts de recàrrega ràpida de 50 kW amb capacitat de càrrega simultània per a dos vehicles cadascun.

Aquests punts s’ubicaran a La Unió, al consultori mèdic i al Casal, i de fet les obres ja es van iniciar aquest dilluns. En aquest cas, l’Ajuntament rebrà un 15% de la facturació.

També té previst instal·lar dos punts gratuïts de recàrrega semiràpids (quatre places) davant del pavelló amb un ajut de l’ICAEN.

Els punts de recàrrega estaran localitzats a l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, des de la qual es pot geolocalitzar el carregador, comprovar la seva operativitat a temps real i reservar i pagar des del mòbil

comentaris