27.02.2021 |
Territoris.cat

Àngel Ros: 'No canviaria res d'aquests quasi 15 anys però tot té un final'

Fèlix Larrosa, Montse Mínguez i Àngel Ros, en l'acte de renúncia a l'alcaldia
Fèlix Larrosa, Montse Mínguez i Àngel Ros, en l'acte de renúncia a l'alcaldia de Lleida
Àngel Ros: 'No canviaria res d'aquests quasi 15 anys però tot té un final'

Àngel Ros ha fet efectiva la renúncia a l'alcaldia de Lleida després de ser nomenat ambaixador d'Espanya a Andorra pel Consell de Ministres. Ros , que s'ha acomiadat aquest dissabte, assegura que no canviaria per res tota la tasca d'alcalde d'aquests més de 14 anys.

Àngel Ros ha dit que ja no és l'entrenador de l'equip i que el govern municipal té banqueta suficient per tirar endavant un projecte il·lusionant

Ros no s'ha volgut mullar sobre la seva successió i ha assenyalat que li pertoca al partit prendre aquesta decisió. El fins ara alcalde ha estat acompanyat d'alguns membres del seu govern, entre els quals la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, que passa a ser alcaldessa en funcions i que estava visiblement emocionada i també el segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa. Tots dos són els candidats amb més números per rellevar Ros al capdavant de la Paeria.

Ens els propers dies se celebrarà un ple per acceptar la renúncia de Ros i, posteriorment, se n'ha de convocar un altre per investir el nou alcalde o alcaldessa

L'alcalde de Lleida Àngel RosEl nou ambaixador d'Espanya a Andorra, el socialista Àngel Ros, ha signat aquest dissabte la seva renúncia a l'alcaldia de Lleida en un acte al saló del retaule de la Paeria. El fins ara alcalde de la capital del Segrià ha afirmat que els moments per marxar tots són bons i tots són dolents i que aquest ha arribat després de rebre l'encàrrec del ministre d'Exteriors, el lleidatà Josep Borrell i del president espanyol Pedro Sánchez.

Àngel Ros ha reconegut que el fet d'esdevenir ambaixador era una antiga aspiració que tenia de més jove i que finalment ha pogut veure materialitzada

Àngel Ros ha fet balanç dels 14 anys i mig com alcalde de Lleida i ha dit que se sent especialment orgullós de la creació de sis centres per a infants de famílies en risc d'exclusió. Es parla de pobresa energètica però no de pobresa educativa, ha apuntat. També ha ressaltat que els majors de 65 anys puguin disposar del servei de teleassistència i de transport públic gratuïts. Una de les imatges que ha recordat Ros ha estat la inauguració de l'escola bressol del barri de Balàfia amb l'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Entre els moments complicats del mandat que li ha tocat viure com alcalde ha esmentat les explosions dels blocs Mariola. Com a assignatures pendents, Ros ha reconegut que s'hauria pogut fer més per finalitzar el Pla de l'Estació, la reforma del Parc de les Basses i als barris de la Mariola i el Centre Històric. 

Quant a la gestió econòmica, el fins ara alcalde ha manifestat que deixa la Paeria amb un endeutament per sota del màxim del 110% que fixa la legislació, sumant el deute de l'Ajuntament, de l'EMU i de la totalitat del del Parc Científic. En aquest sentit ha defensat que la situació econòmica de la Paeria és de solvència absoluta.

Ros ha volgut agrair a tots els regidors dels respectius governs de la seva trajectòria política i també ha volgut recordar els bons moments amb la resta de formacions polítiques amb qui ha coincidit en els seus mandats, a excepció del Comú de Lleida. Ros ha enviat una carta a tots els funcionaris per acomiadar-se i donar-los les gràcies. 

En els propers dies, l'alcaldessa en funcions Montse Mínguez, haurà de convocar un ple per acceptar la renúncia d'Àngel Ros. En el transcurs d'aquesta sessió també es demanarà la credencial a la junta electoral central del nou regidor socialista Joan Queralt i en els deu dies següents, se celebrarà una sessió extraordinària per escollir el nou alcalde. 

Caldrà veure, però, qui acaba sent finalment el candidat dels socialistes, si és Montse Mínguez com a número dos de la candidatura del PSC i primera tinent d'alcalde, o bé si aquesta renuncia a l'alcaldia en benefici de Félix Larrosa, tercer de la candidatura i segon tinent d'alcalde, qui, a hores d'ara, sembla que compta amb més suports, tant per part del partit com de la militància local. Tot i això, en cas de no renunciar, Mínguez seria la candidata socialista i, per tant, es convertiria en la nova alcaldessa de Lleida, pel fet de passar a esdevenir la número u del PSC a la Paeria arran de la renúncia d'Àngel Ros. Haurà de ser la militància qui es pronunciï en una assemblea, malgrat que en darrer terme serà el partit que acabi prenent la decisió definitiva.

Àngel Ros: 'No canviaria res d'aquests quasi 15 anys però tot té un final'
comentaris