Torres de Segre potencia la floració dels fruiters com a reclam turístic

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona 1
photo_camera Arbres de fruita dolça en època de floració

Durant el mes de març, als entorns del municipi hi té lloc la floració de totes les varietats d’arbres de fruita dolça, un fenomen que deixa els camps en una marea de tonalitats roses. Seguint la iniciativa d’alguns pioners que haurien vist en aquest fenomen una forma més de turisme natural i sostenible, l’Ajuntament de Torres de Segre va iniciar l’any 2017 un seguit d’activitats de divulgació d’aquest fenomen cíclic i natural i que segueixen aquest any 2018 amb reconeixement ja internacional. El projecte, que s’anomena Fructicultura i s’emmarca en la denominació TDSNaTur, creada el 2016, inclou visites guiades amb la intervenció d'experts locals i diversos itineraris en diferents camps de fruiters en plena floració, entre els quals trobem l’obligada pujada al Tossal de Carrassumada, des d’on es pot gaudir de les vistes en 360o de la plana de Lleida.

Presentació del programa del Fructicultura 2018

El proper 9 de febrer s’obrirà la temporada del 2018 del Fructicultura amb l’activitat La Poda i l’ajocada dels estornells que tindrà lloc des de les 16 hores fins la posta de sol i comptarà amb la intervenció de l’agricultor local Francesc Xavier Miarnau. El punt de trobada és La Fusteria, el Punt d’Informació i Centre d’Interpretació de la Reserva Natural de Fauna Salvatge i Zona humida d’Utxesa, i les inscripcions s’han de realitzar prèviament mitjançant el correu electrònic o trucant a l’Oficina Tècnica de Gestió i Promoció.

Aquesta serà la primera del conjunt d’activitats que conformaran el programa del 2018 de Fructicultura, que es va presentar el passat dijous 1 de febrer i que continuarà amb les activitats que tindran lloc en dates del període de floració, en què els visitants podran gaudir dels paisatges tenyits de rosa (els dies 18 i 24 de març i el 20 de maig), però que s’estendrà al llarg de totes les estacions, amb vermuts d'estiu (17 de juny) i jornades gastronòmiques enmig dels colors de tardor (1 de setembre i 11 de novembre).

Comentaris