Arriba 'Històries Vives del Segrià', el recull amb dotze històries de la comarca

El Consell Comarcal del Segrià presenta al Cafè del Teatre de l’Escorxador la cinquena publicació Històries Vives del Segrià

foto Històries Vives Segrià-1 - cedida per cc segrià
photo_camera La portada del recull 'Històries Vives del Segrià'.

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià presentarà aquest dijous Històries Vives del Segrià, una publicació bianual i d’edició pròpia que recull els relats guanyadors i finalistes del VI i VII Premi literari del Segrià.

L’acte tindrà lloc al Cafè del Teatre de l’Escorxador a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’escriptora i membre del jurat Marta Alòs, autors i autores premiats, il·lustradors i autoritats comarcals.

La banda Guerrilla folk, especialitzada en la recerca i divulgació de músiques identitàries del nostre territori, tocaran durant la vesprada peces musicals d’arrel tradicional

La publicació recull dotze narracions curtes amb fets i esdeveniments versemblants que han succeït en diferents municipis de la comarca i que, des de la mirada pròpia dels seus autors i autores, ens parlen del Segrià en diferents moments de la història.  Cada història està acompanyada per un dibuix, elaborat per estudiants d’il·lustració de l’escola i l’Escola Ermengol de Lleida, coordinats per l’artista Matias Tolsà.

La majoria dels relats estan documentats i parteixen de fets reals o formen part de l’herència oral familiar i es converteixen en testimoni important de les històries vives del Segrià

Els quatre-cents exemplars impresos es distribuiran per biblioteques, ajuntaments, i equipaments culturals amb l’objectiu de contribuir en el foment de la llengua catalana i exaltar els valors de la comarca del Segrià mitjançant la narrativa.
La publicació, d’interès comarcal, compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

comentaris