06.12.2022 |
Territoris.cat

Aspid posa en marxa un nou programa d'inserció laboral per a aturats de llarga durada

El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complert per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d'accés a ofertes de treball per aconseguir l'ocupació

Imatge d'arxiu d'un curs d'auxiliars de serveis impartit per Aspid. Vertical)
Imatge de cursos impartits en edicions anteriorment per Aspid
Aspid posa en marxa un nou programa d'inserció laboral per a aturats de llarga durada

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) posarà en marxa aquesta primavera el nou programa d'inserció laboral Ponent Ocupació a les comarques del Segrià, la Noguera i l'Urgell, adreçat a persones d'entre 30 i 54 anys, amb o sense discapacitat, que són aturats de llarga durada, per ajudar-les en la recerca de feina.

L'objectiu de la iniciativa és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina. Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia -fins a un màxim de 150 euros mensuals-, si assisteixen als tallers, cursos de formació i participin en les pràctiques en empreses,  o a les formacions tècnic professional, al curs tècnic professional (de 40 hores a la Noguera i l'Urgell i de 80 hores al Segrià) i les pràctiques a les empreses marcades com a subvencionables.

Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia -fins a un màxim de 150 euros mensuals

El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complet per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d'accés a ofertes de treball per aconseguir l'ocupació. Així, es potenciarà que la persona identifiqui i desenvolupi els seus propis recursos, i es treballarà amb una metodologia d'ocupabilitat per competències i amb la col·laboració del teixit empresarial per afavorir l'ocupació.

Segons dades de l'Observatori de Treball de la Generalitat, la taxa d'atur a la demarcació de Lleida és de l'11%. Actualment hi ha 23.584 persones sense feina, de les quals 8.092 (el 34%) són aturats de llarga durada, és a dir, que fa més de 12 mesos que no tenen feina. L'atur de llarga durada a Lleida afecta principalment a les dones (el 60% del total), els majors de 45 anys (el 73%), les persones amb un nivell de formació d'Educació General, provinents del sector serveis i amb un perfil d'ocupacions elementals.

Aspid posa en marxa un nou programa d'inserció laboral per a aturats de llarga durada
comentaris