Benavent recupera la Creu de Terme que instal·larà al carrer Portella

Imatge virtual de la Creu de Terme de Benavent
photo_camera Imatge virtual de la Creu de Terme de Benavent

Benavent enfila el projecte definitiu per a la recuperació de la Creu de Terme, que es va engegar fa una dècada quan el consistori va encarregar esculpir la creu sense ornaments a partir de material gràfic que es conservava de l'antic element escultòric. Una primera fase que es va desplegar, esperant els resultats de la recerca que es realitzava sobre els ornaments originals del monument.

Imatge de la Creu de Terme original de BenaventAtès, la impossibilitat de realitzar una còpia exacta per manca de documentació, l'Ajuntament de Benavent va encarregar a l'escultor local Ramon Inglés, esculpir els ornaments segons el seu criteri i coneixements artístics.

La ubicació original de la creu del terme era a la Plaça Major, tal com constata una fotografia existent, però el consistori va creure convenient dur a terme una consulta popular, per decidir en quin lloc es col·locaria la còpia de la Creu de terme. La consulta, que es va realitzar per mitjans electrònics es va dur a terme entre el 4 i 21 d'octubre, de la qual en va resultar la decisió d'instal·lar-la en el carrer de la Portella, a l'entrada del municipi per la carretera d'Albesa.

En la consulta hi van participar 244 veïns, dels quals 93 volien el monument en el carrer de la Portella, 55 a la plaça Major, 48 al camí de Corbins, i 48 més al cementiri.

Comentaris