Benavent de Segrià destinarà 20.000 euros a la 2a edició dels Pressupostos Participatius

Les propostes es poden presentar fins al 19 de juny, mentre que les votacions se celebraran del 12 al 25 de setembre

Benavent de Segrià destinarà als seus segons pressupostos participatius 20.000 euros
photo_camera Benavent de Segrià destinarà als seus segons pressupostos participatius 20.000 euros

Benavent de Segrià torna a apostar pels Pressupostos Participatius amb una segona edició d'aquest projecte de participació ciutadana.

Un procés que permetrà decidir sobre algunes de les inversions a realitzar durant el 2022, establint així un canal efectiu de democràcia participativa

A més del component decisori, els pressupostos participatius pretenen incorporar dins del procés accions destinades a millorar els canals de comunicació entre l’administració local i la ciutadania, així com generar espais de reflexió col·lectiva entorn les demandes i necessitats del municipi.

Aquesta nova convocatòria parteix d'una dotació econòmica significativament major (un 33%), que se situa en 20.000 euros. 

Pel que fa als terminis de tot el procés, del 3 al 19 de juny hi haurà la fase de recollida de propostes, en què cada persona empadronada al poble i major de 16 anys podrà presentar les 2 propostes que estimi més oportunes i necessàries per millorar el poble.

Durant els mesos de juliol i agost, es procedirà a la validació tècnica i econòmica de les propostes presentades. Aquelles propostes que superin el tall, optaran a ser escollides durant les votacions que es faran del 12 al 25 de setembre, i en què cada persona empadronada al poble i major de 16 anys podrà votar 3 propostes entre totes les que hagin estat validades. Finalment, es comunicaran els resultats amb l’opció més votada, que és la que haurà d’executar l’Ajuntament.

Les propostes poden consistir en actuacions com ara la substitució o col·locació de nou mobiliari urbà, millores en el paviment, reformes als parcs infantils, creació d’espais per a la pràctica esportiva, etc., sempre fins al topall de 20.000 euros d’inversió.

Com a requisits imprescindibles les propostes han de ser d’interès general, legals i viables tècnicament, de competència directa de l’Ajuntament, concretes i avaluables econòmicament, han de fer referència al capítol d’inversions, no han de ser manteniment, neteja o ajuts, no han de plantejar accions insostenibles ni d’exclusió social

Comentaris