Durant el 2020 es van organitzar 319 activitats virtuals i presencials, amb 5.677 participants

La Biblioteca d’Alpicat supera els 4.400 socis, un 70% de la població

Un èxit absolut en un any anormal que constata que Alpicat és un poble lector
Llibre lectura biblioteca llegir ©Agung Pandit
photo_camera La Biblioteca Sant Bartomeu treballa per fer d'Alpicat un poble lector - Foto: Agung Pandit (pexels)

Malgrat haver viscut un 2020 atípic, la Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat només va restar tancada al públic del 13 de març al 18 de maig. El 19 de maig ja es va poder reobrir amb cita prèvia i sense accés a les instal·lacions, allargant-se aquesta situació fins a l’1 d’octubre. Tot i així, sempre es va garantir l’horari de 12 hores diàries ininterrompudes de servei, de 8:30 a 20:30.

Aquest fet va animar a 113 alpicatins més a donar-se l'alta com a socis durant el 2020, per arribar als 4.410 socis, una xifra que representa més del 70% de la població amb carnet.
Durant el confinament, es va oferir un ampli ventall de propostes virtuals, mantenint el contacte amb els usuaris en tot moment a través del WhatsApp i de les xarxes socials. Així, es va poder celebrar en format virtual el Dia Mundial de la Poesia, Sant Jordi, el 30è aniversari de la Biblioteca, el concurs de punts de llibre o la confecció del 21è Llibre Gegant, i es van inventar concursos, jocs i sortejos per fer més agradable els dies de tancament, amb molt bona resposta per part dels lectors i lectores.

BIBLIOTECA ALPICAT

Actualment, el funcionament és pràcticament normal, prescindint de les activitats grupals dins de la Biblioteca i mantenint la distància de seguretat als llocs d’estudi i consulta d’ordinador. S’ofereixen activitats d’animació a la lectura per a totes les edats, mentre que l’hora del conte mensual s’ha traslladat a La Unió.

Durant el 2020 la biblioteca va 17.005 visites i es van prestar 15.565 documents, dels quals 11.836 van ser llibres. Es van organitzar 319 activitats (virtuals i presencials), amb 5.677 participants. Hi va haver 1.405 connexions Wi-Fi i 918 consultes d’ordinador. També es van prestar 36 vegades les tauletes tàctils. Evidentment, a causa de la pandèmia, totes aquestes xifres van ser inferiors a les del 2019, però es va aconseguir mantenir un nivell òptim. Destaca, això sí, el fet que es van duplicar les visites a xarxes socials, amb l’espectacular xifra de 428.474.

El 2020 també va ser un any gratificant perquè la Biblioteca va rebre un premi María Moliner del Ministerio de Cultura per un valor de 2.000€, que va repercutir directament en els lectors al permetre la compra d’una quantitat considerable de llibres infantils, juvenils i per adults

Des de la Biblioteca Sant Bartomeu afirmen que continuaran treballant "dia a dia, sense defallir, per atendre els usuaris de la millor manera possible, posant al seu abast cultura, educació i lleure, sempre inventant noves propostes i millorant els serveis i activitats que ja hi ha en marxa, amb el propòsit ferm de posar en valor la necessitat de fer d’Alpicat un poble lector".

Comentaris