Budó demana a l'Estat que eviti l'arribada a Lleida de temporers en situació irregular

Meritxell Budó va explicar que a diferència de l'any passat, ara coneixem la realitat i les necessitats del territori i per sort estem immersos en una campanya de vacunació que ha permès immunitzar la població més vulnerable
Meritxell Budó, visita els allotjaments per a temporers d'Alcarràs @LauraCortés
photo_camera Meritxell Budó, visita els allotjaments per a temporers d'Alcarràs @LauraCortés

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, va demanar al govern espanyol que treballi per evitar l'arribada de temporers sense papers a Lleida per la campanya de la fruita i per regularitzar la situació dels que ja hi són perquè puguin obtenir un contracte laboral per treballar. La responsable de Presidència es va reunir aquest dijous amb el alcaldes del Baix Segrià i va visitar els allotjaments per a temporers a Alcarràs.

Meritxell Budó, visita els allotjaments per a temporers d'Alcarràs @LauraCortésEn el seu recorregut lleidatà, Budó va reconèiger que l'arribada de treballadors en situació irregular a Lleida durant la campanya de la fruita es produeix des de fa molt de temps i que cal resoldre la seva situació administrativa que no els permet treballar. Tot i això, va dir que la Generalitat no hi té les competències i ha demanat a l'Estat que hi doni resposta. És una realitat que s'ha d'abordar, va afegir.

A diferència de l'any passat, ara coneixem la realitat i les necessitats del territori i per sort estem immersos en una campanya de vacunació que ha permès immunitzar la població més vulnerable, es farà una cerca proactiva amb cribratges per detectar asimptomàtics per avançar-se al virus, detectar positius i aïllar-los

Allotjaments per a temporers a Alcarràs @AjAlcarràsPel que fa a la demanda de més allotjaments, Budó va explicar que per exemple a Alcarràs, s'han habilitat 96 places per allotjar temporers i que a partir de la setmana que ve s'hi afegiran 32 places més per poder aïllar casos sospitosos. La portaveu del Govern va recordar que hi ha un fons destinat a frenar la cobvod-19 i que, si calen més allotjaments s'estudiarà i es treballarà per facilitar-los. 

Comentaris