‘Capricis’, Premi Butaca al Millor espectacle de dansa 2014, es representarà el diumenge al Teatre de la Llotja

La companyia va presentar ahir un tast de l'obra, que inclou un taller familiar al matí del diumenge

capricis2
photo_camera Margarit i la seva companyia Mudances amb la regidora de Cultura de la Paeria de Lleida

El Teatre de La Llotja de Lleida acollirà el pròxim 19 de març l'obra 'Capricis', espectacle guardonat amb el Premi Butaca al Millor Espectacle de Dansa 2014. Es tracta d'una obra de l'Àngels Margarit per la companyia de Dansa Mudances.

La companyia va presentar ahir al vespre un 'site' de l'obra, així com el taller familiar que tindrà lloc el mateix dia 19 a les 11:30h. A la presentació hi ha assistit l'actual directora del Mercat de les Flors, Margarit, Premio Nacional de Danza, coreògrafa i directora de l'espectacle, juntament amb la seva companyia, Mudances.

'Capricis' és un divertiment en què el joc és un dels elements protagonistes. La dansa pren l'estructura musical dels 24 Capricci de Paganini, peces curtes per a violí sol de gran virtuosisme tècnic i que suggereixen les emocions més diverses. Niccolo Paganini (1782-1840) va ser un intèrpret i compositor únic, amb una tècnica extraordinària i, alhora, amb una gran capacitat de commoure qui l'escoltava. L'esperit de la peça és dibuixar la música, traduir-la i fer-la visible esculpint en els cossos amb el traç de les accions i el moviment dels intèrprets. La coreografia dibuixa la música i proposa diferents jocs escènics.

La voluntat de la directora, amb la col·laboració creativa de tot el cos de ball, és la de reinterpretar des de la llum, aquella música: vestits blancs, lluminositat a l'escenari, execucions circulars, traços llampants en els duos, pinzellades acrobàtiques, grans instrumentalitzacions de tot el cos de ball i moments d'intimitat controlada. Sota aquesta opció, la proposta de la companyia esdevé compacta i coherent.

Per a les representacions en gran format, com és el cas de Lleida, la companyia compta amb la col·laboració especial del violinista Kostadin Bogdansoki, un violinista conegut pel públic lleidatà, que interpretarà en directe els Capricis 9, 2 i 24.