17.05.2021 |
Territoris.cat

Carta de malestar dels mestres i exmestres pel tancament de l'escola Cervantes de Lleida

Activitats a l'Escola Cervantes de Lleida
Activitats a l'Escola Cervantes de Lleida
Carta de malestar dels mestres i exmestres pel tancament de l'escola Cervantes de Lleida

La conselleria d'Educació va comunicar dijous passat que tancarà l'escola Cerv antes de forma progressiva en els pròxims anys. Segons la direcció del centre, el departament argumenta que és una mesura contra la segregació escolar, encara que la conselleria també ho atribueix al descens de la natalitat i afegeix que la mesura no és definitiva.

Quina sorpresa dijous 16! Els i les mestres del l’escola Cervantes ens vam assabentar per part del departament del tancament de la nostra estimada escola.

Ens vam quedar sorpresos i pensem que tancar una escola no és la solució per resoldre els problemes que te el barri!

Fins que no formes part d’aquesta comunitat educativa no ets conscient de la importància que té l’escola pel seu dia a dia. Aquesta és, malauradament, l’únic context normalitzat que es troben i que els ofereix oportunitats reals per la vida. Per ells aquesta es la seva escola i desarrela’ls creiem que portarà a un augment del fracàs escolar ja que no aniran a un centre que no es senten seu i que està molt allunyat del seu entorn, de fet això ja passa quan els nostres alumnes fan el salt a secundària.

Un dels arguments que ens va donar el departament per tancar el centre és el descens de la natalitat, però  en el cas de la nostra escola aquest fet no es real, la major part de les famílies tenen una mitja de 6 fills/es i si el proper curs els infants de p3 no poden començar amb els germans/es, al no ser obligatòria l’educació infantil, les famílies ja han manifestat que no els escolaritzaran.

Aquesta és la solució que aporta Esquerra Republicana? Qui pensa en el benestar dels alumnes? Realment no hi ha cap altra solució que tancar una escola pública? Estem o no estem treballant per buscar alternatives? És l’escola Cervantes l’única amb aquestes característiques a  la ciutat de Lleida?

Com a comunitat d’aprenentatge us obrim les portes perquè conegueu de primera ma la situació en que ens trobem.​

Carta de malestar dels mestres i exmestres pel tancament de l'escola Cervantes de Lleida
comentaris