29.07.2021 |

S'inicia la consolidació urgent del Castell de Sarroca de Lleida

L'adeqüació d'aquest Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) compta amb un pressupost de 77.091,45 euros
Castell de Sarroca de Lleida
Castell de Sarroca de Lleida
S'inicia la consolidació urgent del Castell de Sarroca de Lleida

El mes de juliol, la Diputació de Lleida ha iniciat les obres de consolidació urgents al Castell de Sarroca de Lleida.

Aquesta actuació s'emmarca dins del projecte 'Paisatges de Ponent', amb un import d’adjudicació de 77.091,45 euros,  cofinançat per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Sarroca de Lleida amb fons FEDER

Donat que el Castell de Sarroca és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i que actualment es troba en estat de degradació, l’Ajuntament de Sarroca de Lleida vol consolidar la seva estructura.

La durada prevista de l'actuació és de quatre mesos, i està centrada en operacions menors de consolidació i neteja que tenen com objectiu la preservació del monument evitant una major degradació del castell.

La primera fase del Pla Director centra aquests treballs a la cara est del turó, on la roca es troba en situació de voladís i s’ha d’estintolar. Per altra banda, es realitzarà la primera neteja a la part superior del turó amb l’informe arqueològic corresponent.

Després dels castells de la ciutat de Lleida, el Castell de Sarroca el més important del Segrià, per la seva situació estratègica en el camí de Lleida a Tortosa, un castell documentat al 1280

S'inicia la consolidació urgent del Castell de Sarroca de Lleida
comentaris