09.05.2021 |
Territoris.cat

Un centenar d'expositors a la Fira de l'Oli Verd de Maials d'aquest cap de setmana

El saló, que serà inaugurat pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, qui serà investit Amic de l’Oli, arriba a la seva 18a edició com un dels principals certàmens del sector al territori

oli maials interior
La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de l'edició d'enguany
Un centenar d'expositors a la Fira de l'Oli Verd de Maials d'aquest cap de setmana

La 18a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials arriba aquest cap de setmana consolidant-se un any més com una de les més importants de les terres lleidatanes. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació d’aquest certamen i ha comptat amb la presència del diputat de l’àrea de Promoció Econòmica, Enric Mir; juntament amb l’alcalde de Maials, David Masot, i el president de la cooperativa, Josep Segura.

La fira dóna a conèixer el poble de Maials, que forma part de la Ruta dels camins d’or líquid que s’organitzen al Segrià Sec. A més, mostra l’oli verd que surt de les primeres premsades de la cooperativa, una de les primeres del sector que comença la recol·lecció, marcant així l’inici de la campanya.

El diputat Mir ha destacat la varietat i la qualitat de l‘oli que s’elabora a les cooperatives lleidatanes, fent especial referència a aquesta Fira de Maials com una excel·lent mostra de producte de qualitat, l‘oli verd extra.

La collita d’olives d’aquest any serà un 30% menor que la de l’any anterior

Per la seva part, l'alcalde ha afirmat amb satisfacció que aquest any la Fira de l’Oli Verd arriba a la majoria d’edat, consolidant-se com una de les principals fires d’oli d’arreu del territori. Així mateix, l’alcalde ha assegurat que el nombre d’expositors arriben al centenar que conjuntament amb altres artesans locals configuren una diversitat d’activitats que s’ofereixen als visitants. 

En aquesta edició, la inauguració anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, qui serà investit Amic de l’Oli.

Segons ha declarat el president de la cooperativa de Maials, Josep Segura, la collita d’olives d’aquest any serà un 30% menor que la de l’any anterior, quan es va produir gairebé un milió de quilos d’oli. Enguany preveuen al voltant de 700 o 800 tones d’oli aproximadament per la sequera i també a causa de les darreres pluges que han ocasionat que part del fruit caigui a terra.

Segura ha explicat que és possible que es produeixi un increment del preu de la garrafa d’oli, ja que aquest any no queda excedent i s’han esgotat les existències d’oli de l’any anterior a nivell mundial.
 

Un centenar d'expositors a la Fira de l'Oli Verd de Maials d'aquest cap de setmana
comentaris