23.02.2020 |
Territoris.cat

Un centenar d'alcaldes s'adhereixen al manifest en defensa de la pagesia

Els participants en la reunió de dijous a Alcarràs
Els participants en la reunió de dijous a Alcarràs
Un centenar d'alcaldes s'adhereixen al manifest en defensa de la pagesia

El manifest en defensa de la pagesia consensuat fa uns dies a Torrelameu i que es va donar a conèixer públicament aquest dijous a Alcarràs compta ja amb l'adhesió de prop d'un centenar d'alcaldes lleidatans.

El document planteja propostes tangibles i possibles i, en aquest sentit, insta les administracions a activar diferents mesures en el sector de la fruita de pinyol, davant la crisi de preus en què es troba immers. Els alcaldes presents en l'acte d'Alcarràs van acordar enviar el manifest a sindicats i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats amb l'objectiu de seguir sumant el màxim d'adhesions possible tant en l'àmbit local com estatal. Al marge d'aquesta iniciativa, cal recordar que els consells d'alcaldes del Segrià i la Noguera van aprovar dimecres, respectivament, manifestos també en defensa dels productors de fruita dolça. El consell d'alcaldes de les Garrigues preveu fer el mateix al setembre.

El document insta a les administracions competents a prendre mesures reguladores extraordinàries perquè els cultius i la seva viabilitat no col·lapsin de producció el mercat

En l'acte celebrat aquest dijous a Alcarràs, l'alcalde del municipi, Miquel Serra, va ser l'encarregat de llegir el manifest i va assenyalar que el document vol ser aglutinador i s'inicia així un seguit d'accions per tal d'anar fent pressió des del món local i cap a instàncies supramunicipals

El document insta a les administracions competents a prendre mesures reguladores extraordinàries perquè els cultius i la seva viabilitat no col·lapsin de producció el mercat i així es garanteixi la viabilitat de les empreses i en conseqüència, el futur dels nostres pobles. Així mateix, demana que s'estableixin mecanismes per afavorir el control i compliment de les normes impedint la venda a pèrdues i garantint el control de la competència de mercat. El manifest també reclama la creació d'una taula on hi siguin representades totes les parts del sector, amb l'objectiu de marcar específicament un full de ruta amb les estratègies necessàries perquè la situació actual no es pugui tornar a repetir.

El consell d'alcaldes de les Garrigues també preveu fer el mateix al setembre

Al final de l'acte, es van repartir més d'un centenar de banderoles amb el lema Pel futur dels pobles, defensem la pagesia entre els presents, mentre altres es faran arribar a diferents punts de les comarques lleidatanes per tal que es col·loquin en balcons i llocs visibles dels ajuntaments.

Al marge d'aquesta iniciativa, dimecres passat els consells d'alcaldes del Segrià i la Noguera també van aprovar, respectivament, manifestos de suport a la pagesia per la crisi de preus de la fruita dolça. El consell d'alcaldes de les Garrigues també preveu fer el mateix al setembre. 

Comentarios