17.01.2022 |
Territoris.cat

El cicle de l’aigua, protagonista de la 12a edició de la FIRST LEGO League de Lleida

Participant en la darrera edició de la FIRST LEGO League
Participant en la darrera edició de la FIRST LEGO League
El cicle de l’aigua, protagonista de la 12a edició de la FIRST LEGO League de Lleida

Aquest dissabte 24 de febrer se celebrarà a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida el torneig classificatori FIRST LEGO League. Aquest programa d’escala internacional, involucra a joves en la investigació i la resolució de problemes, fomentant les vocacions científiques i tecnològiques entre més de 365.000 estudiants de 90 països del món.

Aquest programa, adreçat a joves de 10 a 16 anys, s’estructura en quatre etapes de participació que comencen a escala local, en l’àmbit de les escoles, i arriben fins a l’àmbit internacional, amb els tornejos internacionals FIRST LEGO League que acullen equips de tot el món.

En aquesta 12a edició de FIRST LEGO League, el desafiament al qual han de donar resposta els participants gira entorn del cicle humà de l’aigua. A Espanya, els joves que participen al torneig, es submergeixen en el desafiament “Hydro Dynamics” per explorar on i com trobar, transportar, utilitzar i gestionar l’aigua. En aquest context, Sorea se suma a aquest desafiament, compartint amb els joves els seus coneixements sobre el cicle humà de l’aigua.

Després d’explorar sobre el tema, els equips han de realitzar un projecte científic per resoldre un problema real relacionat amb el cicle humà de l’aigua. El programa també inclou el disseny, construcció i programació d’un robot.

A l’àmbit lleidatà hi participaran 30 equips, formats per més de 270 joves. A més, el torneig mobilitza a més de 150 voluntaris que col·laboren amb l’organització actuant com a jutges, àrbitres i personal de suport.

Els més petits, de 6 a 9 anys, també participen en el programa FIRST LEGO League Júnior, a través d’esdeveniments centrats en la promoció de la ciència i la tecnologia. L’objectiu és captar la curiositat dels més petits i dirigir-la cap a la descoberta i la millora del món que els envolta. A Lleida hi ha 7 equips inscrits en aquest programa i, en total, hi participen més de 30 nens.

El cicle de l’aigua, protagonista de la 12a edició de la FIRST LEGO League de Lleida
comentaris