La cinquena edició del festival ha estat tot un èxit segons l'organització

Imatge de la 5ena edició del Circ Picat d'Alpicat 2
photo_camera Imatge de la 5ena edició del Circ Picat d'Alpicat 2

El món del circ governa un any més els carrers i places d’Alpicat. Ho ha fet des del divendres al vespre fins diumenge a la nit, gràcies a Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu, que enguany ha arribat a la seva cinquena edició i ho fa amb una excel·lent resposta de públic en els deu escenaris repartits per tot el poble.

Per primer cop en aquests cinc anys d’història, Circ Picat ha ofert tres dies d’espectacles. El passat divendres va aixecar el teló amb dues actuacions experimentals que van anar a càrrec de l’Escola de Dansa d’Alpicat i de l’Escola de Circ INEF però, immediatament desprès, van prendre el relleu les companyies professionals. Concretament, en la primera jornada es van poder veure els espectacles que van oferir Moventmentiks, amb Jaque mate, i Jam, amb Hats, a més d’un concert de Thinki’n Wild.

Imatge de la 5ena edició del Circ Picat d'Alpicat 3L’activitat va seguir dissabte al matí amb Marcel Gros (amb ‘Minuts’) i amb l’anomenat Vermut Cirqué a càrrec de diferents Dj’s. A la tarda, va arribar l’hora de les actuacions del gruix de les companyies com El pájaro carpintero (Sonarium), L’home dibuixat (Screen Man), Máximo óptimo (Mínimo pésimo), Xip Xap Teatre (Trasto Karts), Shakti Olaizola (Baldin bada), Ytuquepintas (Somnis de sorra), La Tal (Indredible Box) i un concert itinerant de Sonsonite, per acabar la jornada amb la música de Ponent Roots.

La programació de diumenge va incloure, al matí, novament, El pájaro carpintero –que també va repetir a la tarda– i Sac Espectacles (Danscirkant), a més del Vermut Cirqué, i a la tarda, Nueveuno (Sinergia 3.0), Centre de Titelles (Hathy), Atirofijo (A s’ombra), els tallers de Xanques del Harri i la companyia francesa Tout par terre, que va fer la cloenda amb l’espectacle Welcome.

Tots aquests espectacles es van poder veure en deu espais escènics, la majoria nous (Escenari Gran, l’espai gastronòmic La Taverna, el Molí, Graó, Fira d’artesania, plaça Maria Rúbies, Pista i l’anomenat Petits, per a menors de 5 anys) i algun d’ells itinerant, i que se sumen a l’escenari clàssic de La Unió.

Comentaris