Comença la 29a Fira de Titelles de Lleida, amb 101 actuacions

Inaguracio Espai Pro Fira Titelles 2018
photo_camera Imatge de l'acte d'inaguració de l''Espai Pro' de la 29 edició de la Fira de Titelles

El passat divendres es va inaugurar la 29a edició de al Fira de Titelles de Lleida. L’acte inaugural es va dividir en dues parts. La primera es va desenvolupar a la carpa ubicada a la plaça de l’Hort de Santa Teresa, on es va dur a terme la inauguració de l’anomenat Espai Pro i de la 18 a Fira del Llibre de les Arts Escèniques.

Cinc de els actuacions són estrenes absolutes; dues, estrenes a Espanya; nou, estrenes a Catalunya; i una, estrena en format de carrer

La segona va tenir lloc al Teatre de l’Escorxador, amb la inauguració oficial de la fira i la representació del primer espectacle, Alicia y las ciudades invisibles, de la companyia Onírica Mecánica. A l'acte hi va assistir el diputat Paco Cerdà, en representació de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que va estar acompanyat, entre d'altres, per Àngel Ros, alcalde de Lleida; Xavier Díaz, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals; Oriol Ferre i Elisabet Vallvé, codirectors de la Fira. La 29a Fira de Titelles de Lleida comptarà amb un total de 26 companyies participants i 101 actuacions en 26 espais.

Com és habitual, el Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs serà un dels escenaris de la Fira de Titelles de Lleida. Serà aquest dissabte 5 de maig amb una doble representació de l’obra Appeso ad un Filo (Penjant d’un fil), de la companyia italiana Di Filippo Marionette

A aquestes dades hi cal afegir les xifres d’espectadors que es preveuen, que són optimistes tenint en compte que l’any passat van ser 40.000 els que van gaudir dels espectacles programats.

Comentaris