28.11.2022 |
Territoris.cat

Els fruits de presseguers apadrinats a Aitona arriben a domicilis d'arreu de Catalunya

L’entrega de la fruita es duu a terme presencialment a cada domicili degut a la pandèmia de la Covid-19.
préssecs aitona fruita dolça mirada local
Una collita de préssecs a Aitona.
Els fruits de presseguers apadrinats a Aitona arriben a domicilis d'arreu de Catalunya

Roda de Ter, Gironella, Olot, Manlleu, Porqueres, Sant Joan de Vilatorrada, Martorelles, Sant Adrià del Besòs, Torredembarra, Sant Vicenç dels Horts, València, la Pobla de Segur... Són alguns dels destins de la fruita recollida dels presseguers aitonencs que aquesta setmana ja es començarà a repartir als domicilis de les persones que han formalitzat l’apadrinament d’un fruiter.

A cada domicili s’entregarà fruita de l’arbre o arbres que cada sol·licitant hagi apadrinat, i de varietats com la nectarina, préssec groc, paraguaià o préssec roig. A més, aquelles persones que ho hagin sol·licitat també rebran un lot de productes locals i de proximitat amb melmelada, suc de nectarina, almívar de paraguaià i xirlets.

106534758_3395885163768377_4425108043909491901_o

Els impulsors del projecte expliquen que l'inici de l'“Apadrina un fruiter” de Fruiturisme està resultant un "veritable èxit de participació", amb més d’un centenar d’arbres apadrinats. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, agraeix a totes les persones que han realitzat l’apadrinament el seu “compromís en preservar el món rural” i recorda que amb aquest projecte es volen "potenciar que les empreses familiars agrícoles de la nostra vila, amb més de 60 anys d’experiència com a productors de fruita dolça, puguin atansar-se directament als consumidors, sense intermediaris, per tal que coneguin el valor d’una fruita cultivada i cuidada fins al moment òptim de consum”.

préssecs d'aitona

Què és Apadrina un fruiter?

Des del passat mes de febrer, l’Ajuntament d’Aitona impulsa la iniciativa “Apadrina un fruiter” amb l’objectiu de seguir posant en valor des del municipi la tasca del sector agrícola -que travessa un moment complicat per la pandèmia de la Covid-19- i continuar promovent entre la població el consum de fruita i de productes de proximitat.

La iniciativa “Apadrina un fruiter” compta amb el periodista i empresari Tatxo Benet com a ambaixador oficial, que ja es va sumar al projecte a principis d’aquest 2020 apadrinant els primers 100 arbres

Apadrina un fruiter és una iniciativa pionera a Catalunya -la primera acció de Fruita d’Aitona- que convida a qualsevol persona a conèixer els presseguers en els seus diferents estadis fins al moment de la collita i a tastar la fruita "més dolça del món" a través de l’apadrinament d’un arbre fruiter dels camps aitonencs.

106613136_3395885433768350_5761331543999222194_o

Els fruits de presseguers apadrinats a Aitona arriben a domicilis d'arreu de Catalunya
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement