Compromesos amb Lleida reclama definir el model de la ciutat

El grup aposta per una oferta múltiple que faci compatibles el Pla de l'Estació amb un dels altres dos grans centres projectats
compromesos 1
photo_camera Membres de Compromesos amb el futur de Lleida, amb representants d'institucions i d'organitzacions empresarials i comercials i el president d'ICG

Compromesos amb el futur de Lleida reclama una estratègia conjunta entre institucions, partits i organitzacions empresarials per acabar amb l'estat de paràlisi comercial.

També que s'aprovi  un pla urbanístic que defineixi un model de ciutat "que garanteixi una oferta comercial de futur".

El grup d'opinió i debat impulsat per la Fundació ICG aposta per una oferta múltiple comercial que faci compatibles el projecte del Pla de l'Estació amb un dels altres grans centres comercials projectats a l'extraradi (Torre Salses o Carrefour) per tal de "recuperar la capitalitat comercial" de Lleida i poder captar els clients del conjunt del territori i de la Franja, i competir amb Tarragona-Reus, Saragossa, Barcelona i Andorra.

Compromesos amb el futur de Lleida ha celebrat aquest dimarts una nova jornada de treball

Compromesos ha fet una crida a les institucions públiques, les entitats empresarials i als partits polítics, perquè uneixin les seves forces per definir un model comercial, que "marqui les línies mestres sobre cap a on ha d'evolucionar aquest sector tan rellevant de la ciutat".

El grup considera que la paràlisi del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida "és la confirmació que no hi ha un model definit". 

Davant aquest escenari, Compromesos amb Lleida ha posat damunt la taula la proposta d'una oferta comercial múltiple que consistiria en promocionar l'opció del Pla de l'Estació com a continuïtat de l'Eix Comercial i apostar per una de les grans superfícies que ja s'han postulat per instal·lar-se a l'extraradi de Lleida, com són els projectes de Torre Salses o el promogut per Carrefour.

El grup Compromesos amb el futur de Lleida és una iniciativa de la Fundació ICG, que promou un cicle de trobades mensuals amb personalitats procedents del món polític, econòmic, social, acadèmic i cultural per analitzar, debatre i aportar plantejaments que afavoreixin l'impuls i el creixement de la ciutat de Lleida i la seva àrea d'influència.

El Grup està integrat per persones destacades de la vida pública lleidatana com ara Josep Grau, Víctor Colomé, Josep Clotet, Agnès Pardell, Carmel Mòdol, Maria Burgués, Manel Lladonosa i Antoni Siurana.

Comentaris