El Consell Comarcal del Segrià celebra el 8M en sis municipis del territori lleidatà

Les activitats se celebraran a Artesa de Lleida, Alfarràs, Lleida, Els Alamús, Almacelles i Corbins
8M Dia Internacional de les Dones
photo_camera 8M Dia Internacional de les Dones

El Consell Comarcal del Segrià escalfa motors per celebrar el 8M, Dia Internacional de les Dones i ho fa impulsant el programa 'Al Segrià, iguals' des del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD), que compta amb la col·laboració de diferents ajuntaments implicats.

Les activitats que es despleguen d'aquest programa es distribueixen per les diferents comarques lleidatanes començant per Artesa de Lleida, que el pròxim 5 de març i des del Teatre Municipal, projectarà la pel·lícula 'Sufragistes'. El següent municipi és Alfarràs, que es convertirà en l'escenari de la xerrada 'Com ens oprimeix el gènere?', a càrrec de la psicòloga Anna Lloret. 

Cartell de les activitats del 8M impulsades des del Consell Comarcal del Segrià ©CCSegrià
Cartell de les activitats del 8M impulsades des del Consell Comarcal del Segrià ©CCSegrià

El dia crucial és el 8 de març, on el Consell Comarcal participarà en l'acte central institucional del Dia Internacional de les Dones, que aquest any tindrà lloc a la plaça Blas Infante de Lleida a les 12.00 hores del migdia. Però, abans, es desplegarà una lona lila des de la façana de la seu del consell segrianenc amb motiu de la lluita feminista. Tanmateix, aquest mateix dia, s'han programat dos actes més a Almacelles i Els Alamús, amb dues xerrades divulgatives de com afecta el gènere i una exposició que il·lustra les dones que han fet història.

Per altra banda, durant tota la setmana hi haurà exposada la mostra 'Bugada i safareig al Segrià', al nou edifici del Consell Comarcal del Segrià a Lleida, una obra que homenatja les dones rurals i recupera la part invisibilitzada d'aquesta tasca. Per acabar, el divendres 10 de març, la Sala 1 d'Octubre de Corbins acollirà l'última xerrada d'Anna Lloret sobre el gènere.

Comentaris