28.10.2021 |

La vil·la romana del Tossal del Moro, nou actiu turístic i cultural de Corbins

Es tracta d'una de les vil·les romanes més importants de la plana de Lleida

La vil·la romana del Tossal del Moro
La vil·la romana del Tossal del Moro
La vil·la romana del Tossal del Moro, nou actiu turístic i cultural de Corbins

Ahir dijous 2 de setembre es va presentar les obres d'adequació de la vil·la romana del Tossal del Moro de Corbins, un espai que s'ha recuperat i senyalitzat en els darrers cinc mesos.

Aquestes han comptat amb la inversió de 22.634 euros de la Diputació de Lleida

Concretament, la intervenció ha consistit en la senyalització de les restes arqueològiques de l’antiga vil·la, dins del projecte Paisatges de Ponent, que ha estat cofinançada amb fons FEDER per part de la Diputació de Lleida i del mateix Ajuntament.

S’ha incorporat una nova tanca per delimitar el jaciment, s’han reparat i creat nous elements senyalitzadors, i s’ha actualitzat la cartellera traduint la informació en diferents idiomes. A més, s’han recol·locat elements de mobiliari urbà, s’ha pavimentat la zona d’accés i s’ha eliminat la superfície de vegetació que impedia que es poguessin apreciar les restes arqueològiques. 

Amb aquesta intervenció al Tossal del Moro, Corbins disposa d'un nou atractiu de gran valor patrimonial que ajudarà al municipi a rellançar-se turísticament amb visites guiades, per exemple, ja que amb tot l’entorn de la vil·la romana, hi ha un dels mausoleus més importants de Catalunya.

L’Ajuntament de Corbins està treballant per encabir la Festa de la Poma a la vil·la Romana

El Tossal del Moro és una de les vil·les romanes més importants de la plana de Lleida. Era un establiment rural format per un conjunt d’edificacions i instal·lacions d’ús agrícola, residencial i funerari.

El sector descobert i parcialment excavat fins al moment se situa en la vessant d’una elevació que perllonga el turó sobre el qual se situa el poble de Corbins.

La vil·la romana del Tossal del Moro, nou actiu turístic i cultural de Corbins
comentaris