Creu Roja Lleda inicia el Casal d'Estiu amb 24 infants en risc d'exclusió social

Imatge del Casal d'Estiu de Creu Roja Lleida 2018
photo_camera Imatge del Casal d'Estiu de Creu Roja Lleida 2018

El casal d’estiu de la Creu Roja Lleida acollirà aquest any un total de 45 nens i nenes de la ciutat, la majoria provinents de famílies amb pocs recursos. Enguany, i per assegurar durant els mesos d’estiu la continuïtat d’una alimentació òptima als infants en situació més precària que assisteixen als casals gestionats per Creu Roja Joventut, l’entitat humanitària ha volgut garantir-los un àpat saludable al dia, ja sigui l’esmorzar, el dinar o el berenar.

Imatge del Casal d'Estiu de Creu Roja Lleida 2018 224 infants han estat els que han donat el tret de sortida a les activitats del casal d’Estiu. Mitjançant aquests casals, la Creu Roja vol garantir que tots els infants, independentment de la seva situació socioeconòmica, puguin accedir a activitats de lleure durant els mesos d’estiu. Un 38% de les famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Creu Roja Catalunya no pot pagar els casals d’estiu, segons dades de 2017 de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja.

Durant aquests dos mesos d’estiu les organitzadores de l’entitat han preparat una sèrie d’activitats que no s’han fet durant el curs escolar, entre les quals figuren excursions, piscina, tallers d’estiu, jocs, visites, gimcanes per refrescar-se, etc, i, a més, es faran visites a diferents llocs de la ciutat (policia local, granja, pizzeria, Seu Vella...). Les activitats del casal s’adapten a l’edat i característiques concretes de cadascun dels participants. Així, en el seu horari d’atenció directa amb els infants es dóna servei d’esmorzar a tots ells.

comentaris