28.01.2022 |
Territoris.cat

Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de camions en ruta

S'han detingut set persones, tres de les quals han ingressat a presó, i se n’han investigat quatre més a les que se'ls imputen 16 delictes de robatori amb força

criminal2
Després de les detencions es van trobar materials utilitzats per a la comissió dels robatoris
Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de camions en ruta

Mossos d’Esquadra i l’Equipo de Patrimonio de la Guardia Civil de Zaragoza han desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de la càrrega de camions mitjançant el mètode coneguts com a surfers i al robatori en interior d'empreses pel procediment del butró.

Els detinguts, tots ells de nacionalitat romanesa i d'edats compreses entre els 18 i 41 anys, estan domiciliats a la localitat de Lleida. Als arrestats se'ls relaciona amb 16 delictes de robatori amb força (vuit en camions i vuit en empreses i altres instal·lacions), pertinença a grup criminal, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil. 

Es tracta d'un grup organitzat que utilitzava vehicles de diverses tipologies per cometre els assalts. La xarxa va deixar d'actuar al maig davant l'alarma social creada per aquests fets i la seva difusió als mitjans de comunicació, per reorganitzar-se de nou a l'estiu per tornar a actuar a  l'agost. Des de llavors es dedicava a robar a l'interior d'empreses i instal·lacions per sostreure eines, elements de rec  de grans superfícies, fitosanitaris o material tecnològic i informàtic.

El modus operandi dels surfers, encara poc conegut a Catalunya, és molt tècnic i complicat d’executar: utilitzaven tres vehicles en cada assalt a camions. El primer vehicle es posicionava davant del camió per alentir la seva velocitat, mentre que el segon es situava a la part posterior des d'on es cometria el robatori.

Després de les detencions, es van realitzar dos escorcolls en dos domicilis dels detinguts ubicats a Lleida i Bellvís, on es van trobar materials utilitzats per a la comissió dels robatoris. Els detinguts van passar a disposició judicial el 17 d’octubre i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tres dels arrestats i la llibertat amb càrrecs per als altres quatre.

Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de camions en ruta