08.12.2022 |
Territoris.cat

Detingut a Lleida un home per realitzar un centenar de compres fraudulentes per Internet

El detingut hauria utilitzat 41 identitats diferents per realitzar les compres fraudulentes

mossos2
Sabates de marca, mòbils i bosses de mà, entre els objectes recuperats pels agents de policia
Detingut a Lleida un home per realitzar un centenar de compres fraudulentes per Internet

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dimecres 8 de febrer un home de 24 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Lleida, com a presumpte autor d’estafes bancàries, estafes informàtiques, furt i usurpació d'estat civil.

A principis d'any els Mossos van tenir coneixement d'un seguit de compres fraudulentes de béns per Internet, la major part sabates i bosses de mà de marques conegudes. Amb les dades aportades pels perjudicats, els investigadors van constatar que l'autor seria un veí de Lleida que ja va ser detingut pels mateixos fets el passat mes d'octubre.

Un cop confirmades varies entregues de paqueteria a la persona investigada, a nom de diferents destinataris i direccions d'entrega, el passat dimecres els Mossos el van detenir al carrer Jaume I el Conqueridor de Lleida.

Posteriorment es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili del carrer Teuleries. En el domicili, a banda de recuperar sabates, bosses de mà i un ordinador portàtil, també es va trobar documentació de diferents persones i nombroses targetes SIM, així com fundes de targetes de prepagament. A més a més, van recollir catorze rebuts d'enviament de diners a l'estranger.

Un cop els investigadors van analitzar tots els documents recollits, van constatar que hauria realitzat 103 compres fraudulentes, utilitzant 41 identitats i 16 números de telèfons diferents relacionats amb les transaccions.

El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Detingut a Lleida un home per realitzar un centenar de compres fraudulentes per Internet