Dimiteix un diputat d'ERC a la Diputació per l'abstenció del grup en la votació dels pressupostos

Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs, creu que haurien d'haver votat no als comptes per continuar defensant una redistribució de recursos ''equitativa'' als ajuntaments

Jaume Gilabert i Miquel Serra en el Ple de la Diputació
photo_camera Jaume Gilabert i Miquel Serra en el Ple de la Diputació

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha presentat la seva dimissió com a diputat a la Diputació de Lleida perquè no està d'acord amb l'abstenció del seu grup, ERC, en la votació dels pressupostos 2017 de la corporació. Serra considera que per coherència haurien d'haver votat que no als comptes, ja que els republicans van apostar per intentar canviar les coses en la manera de fer a l'hora de redistribuir els recursos cap als Ajuntaments, ja que assegura que actualment, un 22% de les subvencions es destinen per decret de presidència. Serra considera que precisament el seu municipi és un dels que es veu afectats per aquesta dinàmica i ha dit que no tenen el que ens pertoca. El diputat donarà explicacions durant el Ple del mes de desembre i ha afegit que la relació amb els seus companys de grup és i serà correcta.

Els republicans van apostar per intentar canviar les coses en la manera de fer a l'hora de redistribuir els recursos cap als Ajuntaments

Tot i que al Ple de pressupostos Serra va respectar la disciplina de vot del grup, per coherència i després de discrepar a l'hora de definir aquesta posició ha decidit presentar la dimissió. En aquest sentit, ha lamentat que després de veure que municipis amb 2.000 habitants, en un any rebin subvencions de fins a 322.000 euros per part de la corporació, i d'altre amb el mateix volum poblacional, zero, ERC s'hagués decidit finalment per una abstenció del pressupost.

En aquest sentit i tenint en compte que el govern de la Diputació de Lleida està a les mans del PDECat, Serra creu que a Lleida no hi ha hagut una relació d'acord entre ERC i el PEDCat  com marca Junts pel Sí.  Cadascú ha defensat el seu criteri polític amb respecte mutu, prenent acords amb la visió de Parlament, però aquí a Lleida, són unes altres les circumstàncies i hem d'actuar en conseqüència, ha dit. Així mateix, també ha remarcat que les persones i les necessitats del territori són diferents i per tant cal prendre posicionaments que s'han de defensar amb coherència.

Serra també ha volgut agrair la feina del grup republicà a la Diputació de Lleida i ha assegurat que la relació amb ERC serà i és ''correcta''. Fonts del partit han lamentat la decisió de Serra però li donen suport i la respecten.

Per la seva banda el cap local de Convergència a Alcarràs, Jordi Janés, ha mostrat la seva sorpresa davant la dimissió de Miquel Serra com a diputat provincial. Ha qüestionat en primer lloc els motius que ha esgrimit i en aquest sentit li ha recordat una subvenció del 2014 de la Diputació al municipi per a l'ampliació del CAP. En aquest sentit, li ha demanat coherència i que prediqui amb l'exemple a l'hora d'assignar subvencions en l'àmbit municipal.

aquesta decisió se suma a la resta d'incoherències del seu govern que afecten negativament al municipi

Janés també ha reclamat a Serra que la seva decisió no tingui conseqüències en les arques municipals i espera que ara no demani el 100% del sou municipal. Segons Janés aquesta decisió se suma a la resta d'incoherències del seu govern que afecten negativament al municipi i ha posat com a exemple la recent contractació de la figura de l'interventor a una empresa assessora externa que costa 14.000 euros anuals.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement