Dones de l'Horta de Lleida posen en valor el seu paper dins el món rural

El col·lectiu ha presentat els seus productes i ha organitzat diverses accions entorn del Dia Internacional de les Dones Rurals
dones de l'horta
photo_camera Dones de l'Horta ha presentat aquest dijous diversos productes de les explotacions agràries que representen. Foto: ©Ajuntament de Lleida.

Dones de l'Horta de Lleida oferiran els seus productes de proximitat aquest dissabte al mercat de Barris Nord. El col·lectiu, en representació de diferents explotacions agràries, ha presentat els lots de productes de la marca Horta de Lleida que tenen a l'abast i que dissabte es podran adquirir a les parades que hi habilitaran.

La regidora Marta Gispert ha explicat que la Paeria, a través de l'Àrea de Consum, Comerç i Mercats, ha buscat un espai per a les seves parades, que podran ubicar-se a l'avinguda de Prat de la Riba, a l'alçada del número 94 (davant gimnàs BDir). Hi haurà productes frescos i manipulats, i s'hi promouran propostes agroculturals. 

En total, hi haurà 8 parades de les empreses Melmelades Blanch, L'Oliverar de Sanui, Granja Pifarré, Ercologic, Del Tros a la Llar, Aromes de Can Rosselló i Grup Aragonès. Totes elles oferiran lots creats amb productes d'empreses de l'Horta, que també podran trobar-se a les diferents explotacions.

D'aquesta manera, Dones de l'Horta de Lleida volen fer-se veure i posar en valor el seu paper dins el món rural, ja que sovint no es visibilitza prou el seu rol. La seva participació s'adaptarà a les mesures que l'àrea de Comerç i Mercats hagi d'aplicar arran del que es decreti les pròximes hores per la Covid-19.

L'acció al mercat es porta a terme amb la Comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i de l'Associació de Productors Horta de Lleida. Les accions s'organitzen entorn del Dia Internacional de les Dones Rurals, que se celebra aquest dijous.

Comentaris