Dues noves rutes turístiques d’Aitona amb la floració dels fruiters com a protagonista

A les quatre rutes existents s’han incorporat enguany la Ruta del Camí Verd i la Ruta de la Flor del Segon Origen

Ruta_fruiters_Aitona_VR interior
photo_camera La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la proposta

El municipi d’Aitona ha impulsat un nou projecte turístic amb la marca Aitona amb molt de gust que aposta per la transformació de la riquesa fructícola en segell d’identitat i reclam turístic, impulsant la dinamització econòmica del Baix Segre i fent valdre el patrimoni, el paisatge i la cultura d’Aitona. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la proposta que inclou dues noves rutes turístiques de la flor organitzades per Fruiturisme d’Aitona.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; dels actors de la pel·lícula Segon Origen, Andrés Batista i Ibrahim Mané, i del president del Grup d’Art Aitonenc, Joan Ramon Espax.

Reñé ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa turística que pretén potenciar el món de la fruita dolça d’Aitona i ha afegit que "és una aposta agosarada i arriscada que ens ofereixen l’Ajuntament i les entitats i associacions del municipi".

Per la seva part, l’alcaldessa ha agraït a la Diputació de Lleida i al Patronat de Turisme el seu suport, ja que aquests paquets turístics es van presentar en la darrera Fira Internacional de Turisme de Madrid. Pujol ha explicat també que aquest any les rutes s’han precipitat i comencen el pròxim dissabte, ja que la climatologia ha avançat la floració dels fruiters.

Les rutes per gaudir de la floració dels fruiters comencen el pròxim dissabte

La proposta turística està formada per quatre rutes a les quals aquest any s’incorporen dues més. Els visitants poden fer rutes guiades de la mà del mateix pagès que explica el cicle de vida de l’arbre fruiter, visitant els camps amb vistes panoràmiques o també per guies formats per la Universitat de Lleida (UdL).

Les possibilitats són la Ruta de la Flor del Presseguer; les Rutes per l’Entorn, amb dos recorreguts diferents: la Ruta de Serra Brisa i la Ruta de l’Arbre Fruiter; i les noves: la Ruta del Camí Verd, ja que s’han recuperat camins i fauna de l’entorn del riu Segre que voreja els municipis de Soses i Aitona, i la Ruta de la Flor del Segon Origen, inspirada en la pel·lícula del director lleidatà Carles Porta, que va incloure al film escenes dels fruiters en floració d’Aitona.

Els actors de la pel·lícula Segon Origen han donat el seu suport a la iniciativa

A la roda de premsa, els dos actors que encarnen el personatge del Dídac, Andrés Batista i Ibrahim Mané, han mostrat el suport a aquesta iniciàtica turística i han ressaltat la bellesa i la singularitat del paisatge d’Aitona.

Finalment, Joan Ramon Espax ha declarat que cada dos anys s’organitza el concurs de pintura ràpida. En aquest sentit, enguany es presenta el 9è Concurs de pintura ràpida i el tema d’aquesta edició serà “L’arbre amb flor d’Aitona” els dies 12 i 13 de març.

comentaris