09.12.2022 |
Territoris.cat

Eduard Pires de Moura guanya el IV Concurs de Cuina de la Truita de riu d'Alfarràs

190319Pires (1)
Eduard Pires de Moura, guanyador del IV Concurs de Cuina de Truita de Riu d'Alfarràs.
Eduard Pires de Moura guanya el IV Concurs de Cuina de la Truita de riu d'Alfarràs

Eduard Pires de Moura, amb Homenatge a la Truita ha estat el guanyador del IV Concurs de Cuina de Truita de Riu que organitza l'Ajuntament d'Alfarràs i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb la col·laboració de la Piscifactoria Santa Ana i la consultoria de comunicació Como Pomona, en el marc de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs. Jonathan Fernández Benito, amb Truita de Mar, i Ashot Gevorgyian, amb Truita Confitadd i Estragó, van ser el segon i tercer classificats, respectivament. L'escola lleidatana va acollir el premi el dimarts, dia 19 de març, a la tarda.

El Jurat estava format pel pastisser i cuiner, Ivan Pascual de Gummer Events; l'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve; la directora de l'Escola d'Hoteleria, Ana de Madariaga; el cuiner de l'Escola Agrària d'Alfarràs, José Antonio Palacios; i el periodista i cronista gastronòmic, Rafa Gimena.

Els altres finalistes van ser: Pol Cura Dejuan, que va elaborar un Sobre de truita; Eusebi Juanpere Pasanau, amb Truita de proximitat; Álex López Gil, i la seva recepta de Truita a la Garriguenca; Julen Martínez Arroyo, que presentà una Truita Oriental; Ricard Palau Oncins, amb una Bomba de truita de riu; Sara Pifarré Roca, que va fer un Timbal de truita; Roger Roma Masip, amb Truita en papillot amb tártara; i Dmytro Zheliezniakov que va fer una Truita al forn amb arròs.

El primer classificat va guanyar un llibre de cuina i un àpat gastronòmic del xef Joel Castanyé al restaurant La Boscana de Bellvís per a dues persones; el segon i tercer classificat, un llibre de cuina; i tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació en el concurs i un obsequi de l'organització.

Els tres primers classificats presentaran les seves creacions a la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs el dissabte, dia 6 d'abril

L'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve, es va mostrar satisfet pel posicionament d'Alfarràs al voltant de la Truita de Riu i el Prèssec de Pinyana, dos productes claus de la imatge de la localitat amb el riu Noguera Ribagorçana com element de fons de tots dos.

Eduard Pires de Moura guanya el IV Concurs de Cuina de la Truita de riu d'Alfarràs
comentaris