Els Alamús reunirà experts en renovables per abordar la seva ordenació al territori rural

Acollirà una jornada tècnica el pròxim 11 d'abril
L'alcalde dels Alamús, Toni Bosch
photo_camera L'alcalde dels Alamús, Toni Bosch - Foto: Ajuntament dels Alamús

L'Ajuntament dels Alamús ja ho té tot a punt per acollir una jornada tècnica sobre eines per l'administració per a la ordenació de les energies renovables en territori rural. L'esdeveniment, que s'emmarca en les ponències del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, tindrà lloc el pròxim dijous, 11 d'abril, a partir de les 11 hores, a les instal·lacions de l'Ajuntament, situat a la plaça la Creu dels Alamús.

Amb l'objectiu de posar en comú coneixements i experiències sobre les eines disponibles per a l'ordenació de les energies renovables en entorns rurals, la jornada oferirà un programa complet de ponències i debats a càrrec d'experts en la matèria.

Les activitats de la jornada

La jornada serà inaugurada a les 11 hores amb el registre d'assistents, seguit per la presentació a càrrec de Ferran Çivit, President i conseller delegat de L'Energètica. A les 11.30 hores, l'advocat Santi Solsona, soci de Cudós Consultors, especialitzat en dret administratiu, urbanístic, ambiental i local, oferirà una ponència sobre instruments jurídics i estratègies locals per afrontar la bombolla de les renovables. 

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada

A les 12.00 hores, serà el torn d'Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya, qui compartirà el model de la Comunitat Energètica Municipal del seu municipi en una ponència titulada "Innovació en sostenibilitat local, el camí cap a la sobirania energètica dels nostres pobles". La jornada finalitzarà amb un torn de debat i preguntes a les 12.30 hores, seguit de la cloenda oficial a les 13.30 hores.

Les inscripcions estan obertes a través de RuralCat i per a més informació, es pot contactar amb l'Associació Leader de Ponent al telèfon 973 711 313, extensió 5 o via correu electrònic a [email protected].

Aquesta jornada es presenta com una oportunitat única per a tots aquells interessats en aprofundir en les possibilitats i reptes que ofereixen les energies renovables en el context rural, així com per aprendre sobre les eines i estratègies disponibles per a la seva correcta ordenació i implementació.

La ponència està organitzada per l'Associació Leader de Ponent, Agenda Rural de Catalunya i la Xarxa d'Oficines Comarcals de Transició energètica, amb la col·laboració dels Consells Comarcals del Pla d'Urgell, les Garrigues, el Segrià i l'Urgell.

Comentaris