Els almenarencs tasten el submarinisme sense sortir del poble

Tast de busseig Almenar ©Laia Manonelles 3
photo_camera El tast de busseig a les piscines d'Almenar - Laia Manonelles

Una experiència nova, emocionant i refrescant. Així qualifiquen els responsables del Club Natació Almenar les sessions d’iniciació al submarinisme desenvolupades dimarts i dimecres a la piscina gran del Complex Esportiu l’Horta d'Almenar. Amb el lema Tastet de submarinista, les dues sessions han aplegat una vintena de veïns i veïnes del municipi, les quals han pogut familiaritzar-se amb l’esport del busseig de la mà de dos experimentats instructors.

Degut a l'èxit de la convocatòria, el Club Natació Almenar s'ha plantejat repetir l'experiència la propera setmana

Els participants en la sessió han bussejat durant vint minuts després d’una sessió teòrica de mitja hora, en la qual han rebut les instruccions bàsiques sobre materials, operacions i recursos per solucionar petits problemes, i d’uns exercicis previs de respiració i de moviment dins de l’aigua. Prèviament, els inscrits han passat un petit test mèdic per detectar afeccions respiratòries, cardiovasculars o d’un altre tipus contraindicades per practicar aquesta disciplina.

Tast de busseig Almenar ©Club Natació Almenar 6

Hem fet el ple de participants en les dues sessions i s’ha quedat gent en llista d’espera, comenta Ricard Florensa, del Club Natació Almenar, per la qual cosa ja ens plantegem repetir l’experiència la setmana vinent, sempre que hi hagi prou gent i el temps sigui bo..

Aquesta és la primera iniciativa d’aquest tipus oberta a tots els veïns del municipi, tot i que fa 10 anys ja es va fer una prova pilot en la qual van participar només 4 persones

El Club Natació Almenar —que té una secció de submarinisme, Segrià Sub CNA— ha estat l’entitat organitzadora de la iniciativa, que ha comptat amb el suport de Viu L’Estiu Piscines d’Almenar i de l’Ajuntament d’Almenar.

Comentaris