27.10.2021 |
Territoris.cat

Els infants de Térmens, contents d'haver rebut llibres i roses a domicili per Sant Jordi

El municipi ha repartit 138 llibres amb una dedicatòria personalitzada a cadascun dels menors de fins a 12 anys
foto_3638310
Una nena rebent un llibre i una rosa per part d'algunes de les impulsores de la iniciativa 'Un llibre per a cada infant' @ACN
Els infants de Térmens, contents d'haver rebut llibres i roses a domicili per Sant Jordi

El municipi de Térmens ha repartit llibres i roses a domicili a tots els nens i nenes de fins a 12 anys, amb motiu de Sant Jordi. Professores de la llar d'infants Lo Carrilet i una representant de la Biblioteca Municipal han repartit aquestes roses i llibres en el marc de la iniciativa Un llibre per a cada infant, impulsada per l'Ajuntament i que també ha comptat amb la col·laboració de l'escola Alfred Potrony, amb l'objectiu que els infants celebrin la diada de Sant Jordi des del confinament.

Cadascun dels 138 menors de fins a 12 anys de Térmens ha estat obsequiat amb un llibre amb una dedicatòria personalitzada, mentre també s'ha entregat una rosa a cada família

La regidora de Joventut i Cultura de Térmens, Mònica Pascual, ha explicat que la iniciativa vol apropar la lectura als més joves del poble i, a la vegada, que aquests puguin celebrar el Sant Jordi "diferent" amb la tradicional rosa i llibre, ja que no poden sortir de casa.

Des del consistori també s'ha volgut de donar suport als comerços locals. Els 138 llibres s'han adquirit a la llibreria L'Argonauta de Balaguer i a l'editorial d'un veí del poble, mentre les roses les ha proporcionat el comerç Alimentació Farràs, de Térmens

Per la seva banda, la directora de la llar d'infants Lo Carrilet, Mercè Oliva, ha afegit que la iniciativa també els ajuda "a que no es perdi el contacte amb els nens i les senyoretes". Així mateix, Oliva ha indicat que durant l'estat d'alarma es continuen comunicant amb els infants a través d'activitats i vídeos que els hi envien per internet.

foto_3638301Algunes de les impulsores de la iniciativa 'Un llibre per a cada infant' abans d'anar a repartir roses i llibres.

En molts dels domicilis, els menors les han rebut guarnint la façana amb pancartes i cartells de Sant Jordi i alguns també les han obsequiat amb roses que ells mateixos han elaborat. "Els hem vist molt contents", ha afegit Oliva.

A més de passar casa per casa, les impulsores de la iniciativa també han escrit una dedicatòria a cadascun dels llibres perquè els nens rebessin un conte personalitzat

La Jasmin, de 7 anys, ha explicat que estava esperant que li portessin el llibre i que li ha fet "molta il·lusió" perquè li agrada llegir. Per la seva banda, l'entrega del llibre ha agafat la Núria, d'11 anys, enmig d'una classe virtual. També ha coincidit amb la Jasmin en què la iniciativa "està molt bé", ja que d'aquesta manera pot celebrar Sant Jordi a casa.

foto_3638306Una família de Térmens després de rebre la rosa i els llibres de Sant Jordi

Els infants de Térmens, contents d'haver rebut llibres i roses a domicili per Sant Jordi
comentaris