Els veïns d'Alpicat volen illes de contenidors per a la recollida selectiva

A la comarca del Segrià, el Consell Comarcal és qui té les competències de la recollida d'escombraries, i permet a cada municipi decidir quin model prefereix

Votacions a Alpicat per decidir el sistema de la recollida selectiva al municipi
photo_camera Votacions a Alpicat per decidir el sistema de la recollida selectiva al municipi

Amb una participació del 12,8% d'un cens de 4.953 habitants, el municipi d'Alpicat va dur a terme, aquest dimecres i dijous, una consulta popular per conèixer el parer dels veïns, sobre el sistema de recollida selectiva que volien pel municipi. La convocatòria estava dirigida a les persones empadronades a Alpicat, majors de 18 anys, els quals havien d'escollir entre el sistema de recollida en illes de contenidors o el sistema de recollida porta a porta.

La resposta majoritària, concretament 570 vots, dels 637 emesos, es van declinar per les illes de contenidors, àrees d'aportació de les diferents fraccions. La proposta de la recollida porta a porta, tan sols la van recolzar 63 veïns, i 4 vots van resultar nuls.

Cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià,, qui compta amb les competències del servei de la recollida de les deixalles, permet a cada municipi decidir quin model prefereix. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Alpicat havia posat en mans dels veïns i veïnes aquesta decisió, que finalment ha estat favorable al sistema de recollida en illes de contenidors.

Abans de la votació, s'havien celebrat dues sessions informatives que es van dur a terme la setmana anterior, concretament el dimarts 20 i el divendres 23, a la sala del Casal. En aquestes sessions, es va informar dels punts a favor i en contra de cadascuna de les opcions.

Comentaris