Els veïns de Torrefarrera decidiran en un procés participatiu com inverteix el pressupost

Del 19 al 30 de juny, tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi tindrà l’oportunitat de votar les propostes mitjançant un procés de votació popular

Acte de presentació del pressupost a Torrefarera
photo_camera Acte de presentació del pressupost a Torrefarera

L'Ajuntament de Torrefarrera, va dur a terme aquest dijous, l'acte de presentació del pressupost participatiu, una iniciativa amb la qual els veïns i veïnes de la localitat puguin decidir a què es destinaran 45.000 euros del pressupost municipal d'inversions per a l'any 2017. Un projecte que ha de servir per implicar la ciutadania en les decisions que afecten el municipi i un pas per a un govern més transparent i col·laboratiu.

Els pressupostos participatius permetran acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, facilitaran que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

L'alcalde, Jordi Latorre, ha reivindicat els pressupostos participatius perquè

ofereixen la possibilitat d'influir en la millora del poble i, a la vegada, serà una ocasió perquè es visualitzin també les dificultats que comporta la gestió pública i, alhora, la impossibilitat d'accedir a totes les demandes

Cartell_20170427Ha destacat també el fet que sigui una iniciativa oberta a totes les edats (majors de 16 anys), que ens permetrà escoltar les propostes de tots els veïns des de totes les perspectives. D'altra banda, ha assegurat que volem mantenir en el futur aquesta aportació en la forma de prendre decisions i no descartem utilitzar-la en altres ocasions.

La sessió d'aquest dijous tenia un doble objectiu. Per una banda, s'ha presentat el procés informant sobre com i quan es podrà participar. I per una altra, els assistents a la jornada han tingut l'oportunitat de veure exemples i d'elaborar propostes conjuntes, per tal de pensar entre tots les accions més necessàries per a Torrefarrera.

A banda de poder elaborar propostes conjuntes, també s'habilitarà un formulari en paper i telemàtic per tal que ningú es quedi sense poder aportar propostes, del 5 al 21 de maig. Aquest formulari en paper, es pot trobar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al Consultori Mèdic, a Cal Jove, al Centre d'Empreses Innovadores i al web de l'Ajuntament www.torrefarrera.cat. El formulari emplenat en paper es podrà deixar a la mateixa OAC. El del web, l'enviament és automàtic.

Del 22 de maig al 16 de juny, una comissió formada per personal tècnic municipal realitzarà la valoració tècnica, jurídica i econòmica de les propostes recollides
 

Una vegada valorades, les propostes que s'hagin acceptat, d'acord amb l'acompliment dels criteris establerts, es divulgaran a través de tots els mitjans disponibles, per tal que la població en tingui coneixement i pugui votar-les posteriorment.

Del 19 al 30 de juny, tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi tindrà l'oportunitat de votar les propostes mitjançant un procés de votació popular.
 

Del 17 al 21 de juliol es realitzarà una sessió de presentació pública dels resultats del procés on es mostraran les propostes guanyadores.

Comentaris