Endesa millora part de la xarxa elèctrica d'Alguaire

L'elèctrica ha renovat i telecomandat un centre de transformació per garantir la continuïtat del subministrament

endesa2

Endesa ha enllestit els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del municipi d'Alguaire.

L'actuació ha suposat una inversió de 21.000 euros i permet incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 2.900 clients de la localitat

Aquests treballs han consistit en adequar i reformar un centre de transformació, que s'ha dotat de noves tecnologies i s'ha telecomandat.

D'aquesta manera, s’ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Les noves, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

A més, s'ha introduït un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del centre de control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.

Aquesta actuació forma part del pla d'inversió d'Endesa a la comarca del Segrià i vol guanyar en seguretat i fiabilitat

Comentaris