11.07.2020 |
Territoris.cat

Ensenyament presenta als pares i mares el projecte del nou Institut d’Alpicat

El centre tindrà a Àngels Claramunt com a directora, mentre que Anna Fondevila serà la cap d'estudis

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, durant la seva intervenció en la reunió de dimarts
L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, durant la seva intervenció en la reunió de dimarts
Ensenyament presenta als pares i mares el projecte del nou Institut d’Alpicat

El director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va presentar dimarts al vespre a Alpicat la nova direcció i el primer esbós del projecte del nou Institut d’Alpicat, en una reunió amb els pares i mares en què va estar acompanyat per l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, a més de dirigents de l’AMPA del col·legi Doctor Serés.

La trobada, celebrada a l’Escola Doctor Serés, va servir perquè els pares i mares dels futurs alumnes de l’Institut d’Alpicat coneguessin de primera mà quines seran les grans línies del futur projecte educatiu d’aquest nou centre d’ensenyament secundari. També es va donar a conèixer el nom de la directora del centre, que serà Àngels Claramunt, i de la cap d’estudis, Anna Fondevila, i també es va establir un canal de comunicació amb l’AMPA del Dr. Serés per tal de crear un espai on canalitzar tota la informació referent al nou centre.Reunió Ensenyament amb pares del nou institut d'Alpicat texte

Pel que fa al projecte educatiu, segons va indicar Cullerés, aquest està concebut pensant en les característiques pròpies d’Alpicat, tenint en compte que es tracta d’un institut on l’alumnat vindrà d’una escola determinada que ja té unes connotacions característiques i que coneixen a través dels pares; un institut del segle XXI, que com a tal ja incorpora les innovacions pedagògiques més contrastades.

L'equipament estarà operatiu el curs vinent i arrencarà amb quatre aules i una seixantena d'alumnes

Quant a les futures directora i cap d’estudis de l’Institut, el director territorial va assenyalar que totes dos són assessores LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social del Departament d'Ensenyament de la Generalitat). En el cas d’Àngels Claramunt, és llicenciada en Filologia i té l’acreditació per a la direcció, mentre que Anna Fondevila és mestra i psicopedagoga. Es tracta, doncs, de professionals acreditades i amb molta experiència, i l’objectiu és aconseguir un equip cohesionat i potent, capaç d’afrontar amb garanties el repte que suposa posar en marxa un institut pràcticament des de zero.

Aquest dimecres, a més, s’ha produït la visita a Alpicat dels arquitectes responsables del projecte de construcció, amb l’objectiu de fer el replantejament dels mòduls. Cal recordar que l’institut es construirà en uns terrens de 2.500 metres quadrats contigus al Doctor Serés i que ja estarà operatiu de cara al curs vinent, és a dir, al pròxim mes de setembre, completant així una illa educativa dins Alpicat on també hi ha la llar d’infants d’Alpicat i l’escola.

La construcció es farà amb mòduls i el centre començarà amb quatre aules i tots els equipaments específics i complementaris (tallers, aula de música, biblioteca, l’aula de plàstica,...). En un principi, l’institut començarà amb una seixantena d’alumnes (tots ells d’Alpicat) corresponents a dos grups de Primer d’ESO.

Ensenyament presenta als pares i mares el projecte del nou Institut d’Alpicat
comentaris