Entra en servei l'A-14 entre Lleida i Rosselló, que descongestionarà el trànsit de 13.500 vehicles al dia a la N-230

El ministre de Foment inaugura els sis nous quilòmetres que han costat 72 milions d'euros, entre obres i expropiacions

Entra en servei l'A-14 entre Lleida i Rosselló 2 interior
photo_camera De la Serna s'ha compromès a continuar amb els estudis dels nous trams fins a França / Foto ACN

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha presidit aquest dilluns l'entrada en servei del tram de sis quilòmetres de l'A-14 entre Lleida i Rosselló. Així, els cotxes que es dirigeixin cap a França podran accedir a aquesta autovia des d'una altra, en concret l'A-2.

Aquests sis quilòmetres se sumen als vuit quilòmetres entre Rosselló i Almenar que ja estaven funcionant i als dos construïts però encara tancats al trànsit. En total, des d'avui, els vehicles ja poden circular doncs per un total de setze quilòmetres per l'A-14, entre Lleida i Almenar.

Aquests sis quilòmetres se sumen als vuit quilòmetres entre Rosselló i Almenar que ja estaven funcionant

Aquesta autovia permetrà als vehicles estalviar-se una dotzena de rotondes i uns vuit minuts de temps en recórrer el tram Lleida-Almenar. Aquest tram de l'A-14 servirà per descongestionar l'N-230, que al seu pas per Torrefarrera suporta un volum de trànsit de 13.500 vehicles al dia, dels quals més de 1.100 són camions.

Unes obres llargament reivindicades pel territori

De la Serna ha dit ser conscient que aquest tram ha estat llargament reivindicat pel territori i s'ha compromès a continuar amb els estudis dels nous trams fins a França. També ha recordat que el govern espanyol hi ha invertit més de 72 milions d'euros, dels quals 56 han estat destinats a les obres, ja que més de 15 han estat per expropiacions.

El ministre de Foment ha destacat que aquesta autovia afavorirà la comunicació vertebració territorial del nord de Lleida, millorarà la seguretat, prestarà servei a l'aeroport Lleida-Alguaire i garantirà una millor mobilitat de tots els ciutadans. De la Serna també ha destacat que un 11% de la inversió s'ha destinat a la protecció de la fauna amb l'habilitació de basses i camins.

Comentaris